İSTANBUL (AA) - Ford Otosan, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaşması gayesiyle gerçekleştirdiği MESS İSG Yarışmalarında bu sene 4 farklı projeyle 4 ayrı ödüle birden hak kazandı.

Konuyla ilgili olarak firma tarafından yapılan açıklamaya göre, Ford Otosan, 19 Şubat Çarşamba günü Zorlu PSM'de 5'inci kez düzenlenen MESS İSG Yarışmaları Ödül Töreni'nde bu sene 4 farklı projeyle 4 ayrı kategoride ödülün sahibi oldu.

Ford Otosan, şirket projelerinin yer aldığı Altın Eldiven kategorisinde 1500'den fazla çalışanı olan şirketler arasında Gölcük Fabrikası Gövde Üretim Müdürlüğü'nün Gümbür Gümbür Tiyatro projesi ve bu sene yeni açılan İSG 4.0 kategorisinde de Yeniköy Fabrikası Bakım & Yardımcı İşletmeler Müdürlüğü'nün Yeraltı Yangın Hattı Su Kaçağı Dijital Arama Sistemi projesi ile 2 ayrı ödüle birden hak kazandı.

Ford Otosan, ayrıca kendi çalışanlarının geliştirerek, öneri verdiği Altın Öneri kategorisinde ise Gölcük Montaj Alan Müdürlüğü'nün Otomatik Arka Aks Yükleme Projesi ve Gölcük Gövde Üretim Müdürlüğü'nün Ön Kapı Konumlama Sacı Otomatik Kesme projeleriyle de 2 ayrı ödülü birden kazandı.

MESS İSG Yarışmaları, her senel iş sağlığı ve güvenliği kültürünü ülke çapında yaygınlaştırılması ve çalışma yaşamındaki riskleri en aza indirgenmesi gayesiyle gerçekleştiriliyor.

Üye firmalar tarafından faliyetegeçirilen uygulamalar ödülle teşvik edilirken, deneyimlerin paylaşılarak yaygınlaşması planlanıyor.