Hyve Group tarafından organize edilen 9. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail, 25-27 Kasım 2021 tarihlerinde bölgedeki raylı sistemler sektörünün aktörlerini bir araya getirecek.

SEKTÖRÜ 360 DERECE ELE ALACAK ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

SADULLAH AYDIN'DAN NİĞTAŞ'IN 2023 YATIRIMLARI HAKKINDA AÇIKLAMA SADULLAH AYDIN'DAN NİĞTAŞ'IN 2023 YATIRIMLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

"Konferans Durağı Etkinlikleri" olarak adlandırılan programda birçok farklı format, konu ve uzmanlığı entegre ederek sektörü 360 derece ele alacak. Etkinlikler programı kapsamında konferans sahnesi; yatırım ve iş odaklı panellere, ortaklığa yönelik oturumlara, ihracata ve yurtdışı pazarlarına odaklanacak. Konferans sahnesi, gelecek vizyonunu masaya taşırken ayrıca globalde markalaşma konusunu mercek altına alacak ve bu vesileyle devlet yatırımları, uluslararası anlaşmalar ve sektörel iş birliklerinin konuşulacağı panellere de ev sahipliği yapacak. 

RAİL MASTER CLASS ÖZEL TURU İLK KEZ YAPILACAK

Bilişim ve teknoloji alanındaki çalışmalarıyla tanınan ve dikkat çeken influencerlar ile tanışmak ve ilham almak adına yapılacak bu anahtar konuşma; ziyaretçiler, katılımcılar ve dinleyiciler için geleceğin kapısını aralayacak.

Fuarın bu yılki yeniliklerinden olan Rail Master Class Özel Fuar Turu'nun, ziyaretçilerin ilgi göstermesi bekleniyor. Sektör temsilcileri ve start-uplar, teknoloji influencerları eşliğinde, belirlenen tematik çerçeveye göre katılımcı stantlarını gezecekler ve üst düzey etkileşimli bir fuar deneyimi yaşayacaklar.

START-UP'LAR, KATILIMCILAR VE ZİYARETÇİLERLE BULUŞACAK

Otonom robotlar, siber güvenlik, artırılmış gerçeklik, simülasyon teknolojileri, 3B baskı, enerji veirmlilik çözümleri ile sektöre yeni bir soluk kazandıran girişimler, fuarda ziyaretçiler ve katılımcılarla buluşmaya hazırlanıyor. 

Fuarın bir diğer yeniliği de bölgedeki en yeni ürün ve hizmetlerin hem sergilenmesi hem de takip edilmesi için imkan verilmesinin yanı sıra içeriğiyle yaratıcı ve yatırımcı zihinler arasında köprü oluşturan aktivitelerin destekleneceği "Tekno Girişimler Buluşması" olacak. Ayrıca ziyaretçiler ve katılımcılar, ulaşım sistemlerindeki yenilikler ve son teknolojili ürünlerle beraber sektörde karşılaşılan zorluklar ve söz konusu zorluklara karşı üretilen çözümlerin cevaplarını "İnovasyon Sunumları" programında bulacak.

"BAŞARILARIMIZI DÜNYAYA ANLATACAĞIZ"

Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, 2020'de Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin rekor taşımalarının gerçekleştiğine dikkat çekti.

Dünya üzerinde raylı sistemler hızlı, ekonomik, çevre dostu, güvenli ve çağdaş sistemler olmalarından dolayı gün geçtikçe daha da önem kazandığını vurgulayan Ülgen, "Ülkemizde demiryolu ve raylı sistemlerde son yıllarda devrim niteliğinde atılımlar gerçekleştiriyor. Örneğin, TCDD, 2020 yılında yurt içi 26,5 milyon ton, yurtdışı 3,4 milyon ton olmak üzere toplamda 29,9 milyon ton yük taşıması ile tüm zamanların en iyi taşıma rakamlarına ulaştı. Bununla birlikte Türkiye’nin demiryolu taşıtları ile aksam ve parçaları ihracatı 2021 yılının ilk yarısında yüzde 13,9 artarak 90 milyon dolara yükseldi. Bu kapsamda 2021 yılı ihracatının, 2019 yılı ihracatını da geçerek 180 milyon dolara ulaşacağı öngörülmektedir." şeklinde konuştu.

"Eurasia Rail’de, ülkemizin bu alandaki başarı hikayesini tüm dünyaya anlatmaya hazırlanıyoruz" diyen Ülgen, fuarda yapılacak ikili iş görüşmelerinin, sektöre ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını dile getirerek konferans programlarının da sektörel bilgi ve deneyim paylaşımı konusunda önemli bir platform oluşturacağını kaydetti.