14-16 Nisan 2020 tarihinde Eskişehir’de gerçekleştirilecek olan  fuara, Eskişehir Valisi Erdoğan Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir OSB Başkanı Başkan Nadir Küpeli, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Teknik Üniversite desteklerini bildirdiler.
Uluslararası demiryolu sektörünün kamu ve özel sektör temsilcilerini buluşturmayı  hedefleyen Rail Industry Show, Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı gelecek yıl 14-16 Nisan tarihileri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek. Fuara birçok kamu ve eğitim kurumundan ve özel sektörden de tam destek geldi. Eskişehir Valisi Erdoğan Çakacak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir OSB Başkanı Başkan Nadir Küpeli, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Teknik Üniversite, Rail Industry Show’a tam destek verdiklerini açıklayarak, sektörün kilit oyuncularını fuara davet ettiler. 

Fuar, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın desteğiyle, Modern Fuarcılık’ın organizasyonuyla gerçekleştiriliyor. TCDD Taşımacılık A.Ş., Ankara Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası, DTD Demir Yolu Taşımacılığı Derneği, Raylı Sistemler Derneği ve Eskişehir Sanayi Odası, etkinliği destekleyen diğer kurumlar arasında bulunuyor. Modern Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara, 15 ülkeden 100’ü aşkın yerli ve yabancı kamu ve özel sektör kuruluşu ile 3 binden fazla ziyaretçinin katılımı bekleniyor. 

Fuar’ın ülkemizde demiryolu sanayinin gelişmesine sunacağıı katkının yanı sıra,  Eskişehir’de eğitim, turizm ve ulaşım paydaşlarının iş hacmine de olumlu yansıyarak şehrin istihdam ve ekonomik faaliyetlerinde kayda değer bir artış yaratması umuluyor. Fuarın, Eskişehir’in bir dünya kenti haline gelmesinde ve yeni iş bağlantıları kurulup, mevcut iş ilişkilerinin geliştirilmesinde de önemli bir etkisi olacağı düşünülüyor..

Demiryolu Sektörünün Kalbi Eskişehir

Modern Fuarcılık’ın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü olan Moris Revah, demiryolu sektöründe 20 senelik bir tecrübeye sahip ve bugüne kadar sektörde gerçekleştirilen birçok etkinliğin başarısının arkasındaki isim durumunda. Revah, Modern Fuarcılık ile ülkemizin ve sektörün ilerleyişine katkıda bulunmayı, Türkiye’yi dünya demiryolu sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri yapmayı hedefliyor. Eskişehir’in demiryolu sektöründe Türkiye’nin kalbi olduğunu dile getiren Revah şöyle söylüyor: “Bir ülkenin gelişmişliğini gösteren tek kriterin demiryolu ağıdır. Biz Asya ile Avrupa’nın ortasında, stratejik bir ülkeyiz. Ticaretin geliştiği bir yerde, tam merkezdeyiz. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman, ulaştırmanın demiryollarıyla yapıldığını görüyoruz. Avrupa’da insanlar uçaktan fazla treni kullanıyor. Özellikle Avrupa’da yanıcı, patlayıcı, büyük tonajlı her türlü yükün demiryoluyla taşınması zorunluluğu var. Raylı sistem hem karayolu trafiğini rahatlatıyor hem de verimliliği daha yüksek bir taşıma ve ulaşım modeli. Bir TIR’a en fazla 25 ton yükleyebilirsiniz ama sadece bir vagona 60 ton yüklemek mümkün. Trende 50 vagon olduğu zaman hesap ortada. Demiryolunda kar yağdı, çamura battı derdi de olmaz. Ayrıca demiryolu taşımacılığı denizyolundan %60, karayolundan %80 daha ekonomiktir. O nedenle yurtiçi ve yurtdışı demiryolu taşımacılığımızı hızla geliştirmek, Türkiye’yi tekrar demir ağlarla donatmak durumundayız. Eskişehir Ticaret Odası’nın davetiyle bu fuarı yeni inşa edilen ETO Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriyoruz. Beraberinde Eskişehir’in tüm paydaşlarının desteğini almamız da bizim için büyük önem ve değer ifade ediyor.”