Türkiye’nin pelet ihtiyacının tamamını, demir cevheri ihtiyacının ise yüzde 13’ünü karşılayan Erdemir Maden, 19 Mayıs 1938 tarihinde başladığı madencilik sektöründeki yolculuğunu sağlam adımlarla sürdürüyor.

ÇEVRE YATIRIMLARINA DA AĞIRLIK VERİYOR 

OYAK Maden Metalürji Şirketlerinin yerli ham madde ihtiyacının merkezi olmaya devam eden firmanın Türkiye genelinde 9 demir, 1 manganez, 1 kömür ve 2 kil sahası olmak üzere toplam 13 adet ruhsat sahası bulunuyor.

Yeni maden sahalarının açılması ve rezerv artırma çalışmalarını sürdüren şirket halen Türkiye’de demir cevheri üretiminin yüzde 38’ini karşılıyor.

Türkiye’nin demir peleti üreten tek tesisi Erdemir Maden’in yıllık pelet üretim kapasitesi bir buçuk milyon tonu buluyor. Şirket, 2006 yılından beri iyileştirme ve modernizasyon yatırımlarının yanında çevre yatırımlarına da ağırlık vererek; toz tutma ve gaz arıtma, evsel atık arıtma, artık depolama barajı, çevre düzenleme ve ağaçlandırma yatırımlarını tamamladı. 

73 ADET SONDAJ YAPILMASI PLANLANIYOR

Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli ilçesi sınırları dahilindeki Alacaağzı Kömür İşletmesini 2019 yılında devreye alan Erdemir Maden’in taşkömürü ve kuvars kumu madenleri bulunuyor.

2019 yılında ruhsat alanındaki taşkömürü rezervlerine yönelik yapılan derin sondajlar ile etüt, proje ve fizibilite çalışmaları tamamlanarak 2020 yılında yatırım programı kapsamında hazırlık çalışmalarına başlandı. Ruhsat sahasındaki kuvars kumu madenine yönelik rezerv geliştirme ve kalite belirleme projesi çerçevesinde bu yıl 73 adet sondaj yapılması planlanıyor.

TÜDÖKSAD’IN 24. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ TÜDÖKSAD’IN 24. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

BÖLGEYE MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Erdemir Maden, kurulduğu günden bu yana bölgesindeki amatör sporculara ve spor kulüplerine maddi ve manevi destekte bulunuyor. Bu doğrultuda kişisel ekipmanlar, faaliyet gösterdikleri sportif ekipmanlar, kullandıkları binalar başta olmak üzere her alanda sporun ve sporcunun yanında olmayı sürdürüyor.

Tesislerinin bulunduğu Sivas Divriği ve Malatya Hekimhan bölgelerinde topluma katkı faaliyetlerine devam eden Erdemir Maden, bu yıl UNESCO miras listesinde de yer alan Ulucami Mahallesi sınırları içerisindeki Cam Seyir Terası ve Mesire alanı yapımı projesinin destekçisi konumunda bulunuyor. Bölge turizmine ve ekonomisine katkı kapsamında Sivas Valiliği ve Divriği Kaymakamlığı ile ortak olarak yürütülen proje, açıldığı günden bu yana 51 bin 200 kişi tarafından ziyaret edildi.

Şirket, Ağustos 2021'de açılan seyir terasının yanı sıra bölgeye "hatıra" amaçlı dikilen, 2,5 metre yüksekliğinde, 1,90 metre genişliğinde ve 20 milimetre kalınlığındaki "Cevher Çınarı" heykelinin de destekçisi oldu. Heykelin yapımında ham madde olarak Erdemir Maden'in ürettiği çelik ve çeliğin ham maddesi olan cevher kullanıldı.

Heykelin tasarımında, Anadolu medeniyetlerinin önemli sembollerinden "Çift Başlı Kartal", "Hayat Ağacı" ve "Çınar Ağacı" öğelerine yer verildi.