En verimli basınçlı hava üretimi ve kompresör istasyonu için Alman Kaeser’in üstün teknolojili ürünleriyle yıllardır edindikleri tecrübeyi birleştirerek çözüm haline dönüştürdüklerini ifade eden Aktaş, Kaeser’in yeni öğrenen teknolojisi Sigma Air Manager 4.0’ın yeteneklerini anlattı.

Sizi ve bölüm faaliyetlerinizi tanıyabilir miyiz?

Barış Yaşar Aktaş: 2000 yılında Ege Üniversitesi Makina Mühendisliğinden mezun oldum ve iş hayatıma İzmir’de başladım. 2004 yılından beri Topkapı Endüstri şirketinde görev alıyorum. Basınçlı Hava Sistemleri bölümü departman müdürlüğü görevini üstleniyorum. Topkapı Endüstri 1985 yılında kurulmuş bir firma ve kurulduğu günden günümüze, sanayimize makine, ekipman ve mühendislik çözümleri sunan çeşitli markaların distribütörlüğünü yürütmekte. Önümüzdeki yıl 100’üncü yılını kutlayacak olan Alman Kaeser’de bu markalardan bir tanesi. 1985 yılından beri de bu markanın Türkiye distribütörüyüz.

Bölümünüzdeki yapılanmayı ve Kaeser’in size sağladığı avantajı öğrenebilir miyiz?

Bölümümüzde benimle birlikte satış müdürü, servis müdürü, proje yöneticimiz, satış mühendislerimiz, servis teknisyenlerimiz ve bölgelerde bölge bayilerimizle faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Teknoloji öncüsü bir Alman firmasını, kaliteli bir markayı temsil ediyoruz. Bu markanın yüz yıldır Almanya’da yalnızca kompresör işiyle uğraşıyor olması bizim pazardaki gücümüzü artırıyor.

Topkapı Endüstri’nin diğer bölümlerini ve distribütörlüğünü yaptığı diğer markaları kısa kısa tanıyabilir miyiz?

3 ana iş kolumuz var ve bunlardan ilki Kaeser Kompresörleri, ikincisi GE Jenbacher Gaz Motorları bölümümüz. GE Jenbacher Gaz Motorları bölümümüzdeki ürünleri de Avusturya’dan ithal ediyoruz. Atık gazlardan, çöp gazlarından, biogazlardan ve doğal gazdan elektrik enerjisi üreten santraller kuruyoruz. Gaz motorunun seçilmesi, projelendirilmesi, kurulması ve devreye alma işlemlerini yapıyoruz. Bu da 20 yılı aşkın süredir hizmet verdiğimiz bir alan. Kojenerasyon Enerji Sistemleri adını verdiğimiz bu bölümümüzde bayi kanalı ile değil Topkapı Endüstri olarak satış ve servis hizmetlerini müşterilerimize ulaştırıyoruz. GE, yaklaşık 20 yıl önce Jenbacher markasını satın alarak bu pazara atıldı ve biz de GE’nin distribütörü olduk. Bölgelerde kendi satış ve servis ekiplerimiz var.

Bir diğer bölümümüzde de akaryakıt sektörü ağırlıklı olmak üzere hizmet veriyor. Burada da Tatsuno isimli bir Japon markasının akaryakıt dispenserleri ile çözümler sunuyoruz. Yine bu bölümde Almanya’dan Elaflex isimli bir markanın temsilciliğini de yapıyoruz. İçinden sıvı akışkanlar geçen hortumlar, hortum başlıkları, kauçuk kompansatörler konusunda ürünler sunuyoruz. Özellikle akaryakıt ve havacılık ikmal alanında Elaflex ürünleri kullanılmakta. Türkiye’deki hava alanlarının birçoğunda bu markanın ekipmanları ile akaryakıt ikmalleri yapılmakta.