Negmar Denizcilik, Erdeniz Tren Feribotu ile Tren Ferry taşımacılığının ilk deneme seferini kısa süre önce tamamladı. Toplam 198 metrelik boyu ve 60 vagon kapasitesi ile şu an Türkiye’nin en büyük tren feribotu olma unvanına sahip olan Erdeniz, Bandırma-Tekirdağ arası tren ferry taşımacılığı yapacak. 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TREN FERİBOTU 

Bandırma-Tekirdağ arasında gerçekleştirilecek taşımacılığın önemi hakkında konuşan Negmar Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Bülent Şafak, projenin, Marmara ve Ege bölgesindeki sanayi kuruluşları için büyük avantaj sağlayacağını açıkladı. İhracat yapan firmaların mallarını çok daha hızlı ve güvenli biçimde Avrupa’ya ulaştıracağını söyleyen Şafak, 60 vagon kapasitesi, 198 metrelik boyu 15195 grt’luk ölçüleriyle Erdeniz’in Türkiye’deki en büyün tren feribotu olduğunun altını çizdi. Şafak, Negmar Grup’un denizcilik ve lojistik sektöründe kurduğu etkin ekosistemiyle toplamda 14 uluslararası ve ulusal şirketi, 3 uluslararası yatırımcısı, 2 merkez ofisi ve 600’e yakın çalışanı ile hizmet verdiğini, ülkemizde ve bölgemizde yatırımın gücünü temsil eden bir kurum olduğunu vurguladı. 

Türkiye’nin güçlü lojistik ağına önemli katkılar sağlayacak olan Bandırma-Tekirdağ seferlerinin, güçlerine güç katacağını söyleyen Şafak, başarılı geçen test seferlerinin ardından kısa süre içinde seferleri başlatacakların müjdeledi.