Yeni bir ihracata imza atan Sefine Tersanesi, elektrikli feribotu Basto Electric NB42'nin teslimatını Norveçli Basto Fosen firmasına gerçekleştirdi.

"EN BÜYÜK PAZARIMIZ NORVEÇ'E TESLİM ETTİK"

Koloğlu Holding şirketlerinden Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm A.Ş.'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, toplam 600 yolcu ve 200 binek araç kapasitesi bulunan Basto Electric NB42, çıktığı deneme seyirlerinde uygulanan ekipman ve donanım testlerinden başarıyla geçti.

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Sefine Tersanesi Genel Müdürü Dr. Süleyman Akın Tuzcuoğlu, yurt dışı pazarlarında iddialı olduklarını belirterek, "İhracatta 200 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştık. En büyük pazarımız olan Norveç'e, sınıfında dünyanın en büyük elektrikli feribotunun teslimatını gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Dr. Tuzcuoğlu, geliştirdikleri feribotların "çevre dostu" özellikleriyle öne çıktıklarına dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"ÇEVRESEL AYAK İZİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALTACAK"

"Norveç için geliştirdiğimiz feribotların en önemli özelliği çevre dostu olmaları. Yolcu feribotları arasında 4,3 MW ile en yüksek batarya kapasiteli araçlardan biri olan NB42, ülkenin en yoğun feribot rotası olan Moss-Horten bölgesinde hizmet verecek. Bölgede elektrikli araçlar için başlangıç noktası kabul edilen feribot ile rotanın çevresel ayak izinin önemli ölçüde azalması bekleniyor."

YÜZDE 80 ORANINDA TASARRUF SAĞLIYOR

Yaklaşık 145 metre uzunluğunda Lityum ION bataryalı hibrit bir feribot olan model, sıfır emisyonlu çevre dostu gemilerin önemli temsilcileri arasında yer alıyor.

Seyir halinde sevk sistemine gereken gücü bataryalarından sağlayan feribot, rotasındaki gaz emisyonunu bu sayede yüzde 80 oranında azaltıyor.

Öte yandan bataryalar, yolcu indirme bindirme esnasında hızlı şarj olma özelliği ile zaman kaybına yol açmadan şarj edilebiliyor. (AA)