Elektra Elektronik, ağırlıklı olarak maden ve gemi sektöründeki firmaların maliyet tasarrufu sağlayabilmeleri için oto transformatör çözümünü öne çıkarıyor. Aynı güçteki bir izolasyon transformatörüne göre hem boyut hem de ekonomik bir çözüm sunan Elektra Elektronik, genellikle motor kalkışları, voltaj regülasyonu ve enerji verimliliği sağlayan devrelerde uygulanıyor. 

OTO TRANSFORMATÖRLER İLE YÜZDE 50’YE VARAN BOYUT TASARRUFU

Galvanik izolasyonun gerekli olmadığı ve gerilim seviyesinin değişmesi gereken uygulamalarda izolasyon transformatörü yerine ekonomik olarak daha uygun olan oto transformatörler tercih ediliyor. Oto transformatörler ile uygulamada kullanılan gerilim değerlerine göre yüzde 50’ye varan boyut tasarrufu sağlanabiliyor. Özellikle asenkron motorlara yol verirken gerilim seviyesinin ayarlanması için sıklıkla kullanılıyor. Üçgen-yıldız anahtarlamanın mümkün olmadığı durumlarda uygun gerilim çıkışlı bir oto transformatör kullanılarak, motorların kalkış anında çektiği aşırı akım yüksek oranda kısıtlanabiliyor. Ayrıca uygun oto transformatör tasarımı ile kalkış anında istenilen tork değerinin yakalanması mümkün olabiliyor. 

TALEBE ÖZEL BOYUT, GÜÇ DEĞERLERİ VE BAĞLANTI TİPİNDE ÜRETİM 

Elektra Elektronik’in oto transformatörlerinde talebe özel boyut, güç değerleri ve bağlantı tipinde üretim yapılabiliyor. Aynı güçteki bir izolasyon transformatörüne göre daha hesaplı bir çözüm sunan oto transformatörlerde, izolasyon transformatörlerinin aksine gerilim değerlerine göre boyutlar değişiyor. Giriş ve çıkış gerilimleri 3000V’a kadar değişkenlik gösterebiliyor. Müşteri talebine bağlı olarak ekstra çıkış uçları ve ekran sargıları ile üretim yapılabiliyor. Bu transformatörlerin güç seviyeleri ise 1600 kVA’ya kadar çıkabiliyor. Elektriksel bağlantılar baralar ya da terminal bloklarla sağlanıyor.