Optimal Mekatronik ve Uluslararası Mühendislik, 2017 yılında faaliyetlerine başladı. Kendisini müşterilerinin ihtiyaçlarına ve isteklerine özel yüksek kaliteli ürünler üretmeye adayan, dünya çapında faaliyet gösteren marka, mekatronik ve endüstriyel mühendislik firması olarak bu kısa sürede pazarda önemli bir konuma ulaştı. 25 yıllık endüstriyel mühendislik deneyimi ve birikimi ile   kurulan firma son kullanıcılara ve taşeronlara makina, ekipman ve mühendislik çözümleri ulaştırıyor. Çözümleri arasında, tasarım, otomasyon, üretim, ön kurulum ve test, paketleme ve transport, yerinde kurulum ve kabul, makina ve ekipman yer değişimi, makina ve ekipman analizi, makina ve ekipman tamir bakımı bulunuyor.

Optimal Mektaronik, İzmir’de 4800 m2 toplam fabrika alanında, 2400 m2’lik üretim sahasıyla 40 kişilik ekibi ile hizmetlerini sürdürüyor.

Optimal düşük enerji tüketimi, uzun ömürlülük özelliği, kolay kullanımı, yüksek servis ağı, opsiyonel kolay temizlenebilir hava kilidi ve opsiyonel yangından korunma tertibatı ile anahtar teslim toz toplama filtreleri tasarlayarak üretiyor. Filtrenin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için sistemi tesisinde önceden devreye alıyor ve müşterilerini gözleme davet ediyor. Toz toplama filtrelerinin üretim sahalarında güvenle kullanılmasını sağlamak için marka çalışmalarını optimal seviyede yapıyor.