Demir çelik sektöründeki tecrübeleri 77'li yıllara dayanan Aygünsan 1992 yılında İsmail Aygün, tarafından Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kuruldu. İlk yıllarında sıcak haddelenmiş lama silme üretimlerine başlayan firma, kuruluşunun daha ilk yıllarında safranbolu ilçesinde ilk soğuk çekme tesisinin devreye alınmasıyla birlikte, soğuk çekme lama, kare, altıköşe ve transmisyon ürünleri üretti.

Zamanla yatırımları kendilerine kattıkları deneyimle her geçen gün büyümeyi sürdüren Aygünsan,kısa süre içerisinde sektörde öncü konuma geldi. Dünyanın Lider vasıflı çelik üreticisi olma vizyonuyla yola çıkan Marka emin adımlarla bu yolda ilerliyor. Çevre bilincine de büyük önem veren Aygünsan’ın tesislerinde temiz üretim teknolojileri kullanılıyor.

Bunun yanı sıra toprağa, havaya ve suya en az atığın verilmesi, geri kazanımın en üst düzeyde tutulması için çevre yatırımları ve iyileştirmelerle de firma dikkatleri üzerine çekiyor. Aygünsan, müşterilerinin beklentilerini hızlı ve etkin olarak karşılamayı hedefleyen anlayışı kalite politikası olarak kabul etmiş ve bu doğrultuda hizmet vermeye devam ediyor.