Danfoss, yolcu konforu, sıcak su, temiz su, hava kalitesi, atık su çevrimi gibi konularda sınıfının en iyi ürünleri ile İstanbul Havalimanı’nın inşasına katkıda bulundu.

Dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı projesinde Danfoss Drives ve Isıtma segmenti ürünleri kullanıldı.

YÜZDE 30 ENERJİ TASARRUFU SAĞLANACAK

Yıllık 120 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanında, firmanın VLT ürünleri ile 500 ton daha az CO2 emisyonu sağlanmasının yanı sıra bin 800 adetten fazla VLT HVAC frekans konvertörü ile her yıl yüzde 30 oranında enerjiden tasarruf elde edilecek.

Havalimanının frekans konvertörü ile 18 ay gibi bir sürede maliyetini karşılayarak, her yıl yalnızca ısıya dönüşen enerjiden 130 bin Euro civarında elektrik tasarrufu sağlaması bekleniyor.

KAR VE BUZLANMAYA KARŞI ÖNLEM ALINDI

Binalarda 14 bini aşkın AB-QM vana ve DN15’ten DN250’ye kadar yaklaşık 2 bin adet 2 ve 3 yollu motorlu vanaların montajı gerçekleştirildi. Sınıfının en verimli ısıtma ürünlerinin kullanılmasıyla yolcu konforunun üst seviyeye taşınması hedeflenirken, yatırımın geri dönüş süresinin 2 yıl olması öngörülüyor.

Firmanın DEVI ürünleriyle hava konforunun korunacağı belirtilirken, havalimanına özel tasarlanan kapaklı çatı fanları kış mevsiminde kar ve buz eritmesinde kullanılıyor olacak.

Yangın sisteminin güvenli çalışması için 13 bin metrelik DEVIFLEX 10T/18T ürünü buzlanmaya karşı yangın sistemi borularında kullanıldı.

Açılışı 29 Ekim’de gerçekleştirilen havalimanında, 6 Nisan’da tamamlanan taşınma sonrasında uçuşlar başladı.