HVAC uygulamaları, özel esnek ve modüler yapıları sayesinde metrolardaki havalandırma sistemlerinin hangi ihtiyaçlarını karşılıyor? Gelin bu gereksinimleri birlikte inceleyelim:

1. Metro sistemlerinin gereksinimlerinden biri olan yüksek güvenlik

2. EMC ihtiyaçları

3. Harmonik oranlar

4. Uzun kablo aralıkları

5. Küçük boyutlar

6. Güç düşümsüz 50°C sıcaklığa kadar tam performans çalışma.

DOHA METRO PROJESİ

Doha metrosu, çeşitli lokasyonlara ulaşım sağlamayı kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. 37 istasyonluk ilk bölüm toplam 60’dan fazla istasyona tamamlancak. Tasarımın bir kısım inşası yer altıdan yapılırken diğer kısmı ise yer üstünden yapılacak. Önceliğinde insan güvenliği bulunan bu çalışmalarda havalandırma sistemleri de büyük önem taşımaktadır.

VLT® HVAC SÜRÜCÜ FC 102 FONKSİYONLARI

Danfoss VLT serisi frekans konvertörleri, tünellerde gereksinim olan uzun kablo mesafeleri için özel olarak geliştirildi. Elektriksel filtrelere sahip olan frekans konvertörleri, blendajsız olarak 300 metre kablo mesafesinde bile hiçbir problemle karşılaşmadan kullanılabiliyor. Aynı zamanda frekans konvertörlerindeki üst düzey komponent kalitesi ve özel olarak yapılan kontrol algoritması, yüksek enerji tasarrufu sunuyor. Ayrıca fanların dönüşünde oluşabilecek olası bir ters yöne dönüş için de bir fan yönü algılama özelliği mevcuttur. Danfoss frekans konvertörleri, tünellerde olabilecek herhangi bir yangın riskine karşı insan güvenliğini tam olarak sağlayabilmek için, tünellerdeki dumanı tahliye edebilen özel yangın fonksiyonuna sahip olmaktadır. Danfoss Frekans konvertörleri, elektrik şebekelerinde oluşabilecek yüksek harmonik oranların önüne geçebilmek için dahili harmonik filtreleri içerisinde bulunduruyor.