IPS Madencilik, günümüz teknolojisini ve yeniliklerine odaklanan ve bu yenilikleri maden ve yapı kimyasalları tesislerini adapte ederek, tesislerde verimliliği maksimum seviyeye çıkartan bir marka. 
2005 yılında Ankara’da faaliyete geçen firma, bugün sektör devlerinin en önemli çözüm ortakları arasında yer alıyor. Türkiye’de ve dünyada maden sektöründe faaliyet gösteren firmalara anahtar teslim endüstriyel tesislerin tasarlanması, imal edilmesi, montajının yapılması ve devreye alınması konularında deneyimli mühendis kadrosuyla danışmanlık hizmeti veren firma, Başkent Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 1000 metrekarelik proje yönetim ofisiyle, 4000 metrekarelik kapalı ve 4000 metrekarelik açık imalat fabrikasıyla çalışmalarına devam ediyor. 

ALÇI TESİSLERİNİN GÜVENDİĞİ İSİM: IPS MADENCİLİK

Çözüm odaklı bakış açısıyla çalışmalarını sürdüren IPS Madencilik; alçı başta olmak üzere yapı kimyasalları, perlit, kalsit, çimento, bims, beton, kireç, alçı panel, maden, gübre ve yem sektörlerine makine imalatları ve anahtar teslim tesis çalışmaları hizmeti veriyor. Ar-Ge çalışmaları neticesinde kendisini sürekli yenileyen firma, bu çalışmalarıyla tesislere işçilikten, enerjiden ve zamandan tasarruf sağlıyor.
Bugüne kadar birçok önemli firmanın tesislerine imzasını atan IPS Madencilik; Türkiye alçı üretim kapasitesinin yüzde 60'ı, Azerbaycan alçı üretim kapasitesinin yüzde 85'i, Azerbaycan kalsit üretim kapasitesinin yüzde 80'i ve Azerbaycan perlit üretim kapasitesinin yüzde 80'ina çözüm sundu.