DHL Global Forwarding, Türkiye pazarına yeni bir doğrudan demiryolu hizmeti sunduğunu duyurdu. 

İTHALATTA YENİ BİR ÇÖZÜM SUNUYOR

Pandeminin başladığı tarihten itibaren ve salgının lojistik sektörünü etkilediği günden beri DHL, müşterilerinin küresel kapasite ve ekipman sorunlarına çözmek amacıyla yoğun bir çaba harcıyor.

Firma, charter uçuşları, alternatif rotalar, özel LCL (Parsiyel Konteyner Yükü) kapasiteleri sağlamasının yanında şimdi de Türkiye pazarına yeni bir doğrudan demiryolu hizmeti sundu.

Bu kapsamda hayata geçirilen Çin'in Xi'an şehri ile İzmit arasında faaliyet gösteren doğrudan blok tren, Türkiye'ye yapılan ithalatta yeni bir çözüm sunuyor.

30 NİSAN'DA TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTI

Hızlı ulaşım süresi sağlayan hizmet, mevcut deniz ve hava taşımacılığını tamamlayan uygun bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Her biri 21 ton yük taşıyan 50 konteyner kapasiteli tren, 1 Nisan 2021 tarihinde Xi'an'dan yola çıktı ve Kars Canbaz İstasyonu üzerinden Türkiye'ye giriş yapmadan önce Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan'ı kapsayan Trans-Kafkas rotasını takip etti.

Tren, 30 Nisan 2021 tarihinde İzmit Köseköy terminaline giriş yaptı. 

TREN TAŞIMACILIĞININ AVANTAJLARI NELERDİR?

Mevcut kapasite sorunları ve hava ile deniz taşımacılığındaki yüksek navlun oranları demiryolu hizmetlerine olan talebi artırdı.

Yeni direkt tren ile DHL Global Forwarding, Türkiye pazarı için hızlı, efektif bir çözüm sunuyor.

Tren taşımacılığında transit süre, gemi taşımacılığına göre daha kısa olmasının yanı sıra hava ve kara taşımacılığına kıyasla daha ekonomik ve diğer taşıma modellerine göre çevreye daha duyarlı olması gibi önemli avantajlara sahip.

TEDARİK ZİNCİRİ SORUNLARINI ORTADAN KALDIRIYOR

Türkiye, Çin'in 'Tek Kuşak Tek Yol' projesinin Merkezi Koridoru'nda yer alıyor ve doğrudan demiryolu hizmeti, Xi'an/Çin'den başlayarak İzmit Köseköy'e diğer alternatif taşıma modlarına göre avantajlı sürelerde varabiliyor. Dolayısıyla Çin ile Türkiye arasındaki demiryolu taşımacılığı, Türk ihracatçı ve ithalatçılarının yaşadığı tedarik zinciri sorunlarına önemli bir çözüm sağlıyor.

Konuyla ilgili konuşan DHL Global Forwarding Türkiye ve Levant Genel Müdürü Ingo Alexander Rahn, şu ifadeleri kullandı:

“Zorlu bir ortamda faaliyet göstermek, esneklik ve yeni çözümler gerektirir. Çin ile Türkiye arasında planlanan yeni direkt blok tren ile Türkiye pazarına güvenilir bir transit süresinin yanı sıra konteyner ekipmanlarına garantili erişimle birlikte ek maliyet ve emisyon açısından verimli bir hizmet sunuyoruz.”