DFDS, demiryolu taşımacılık firması primeRail'i satın aldığını açıkladı. Alman demiryolu operatörünün satın alınmasıyla birlikte yeni bir iş birimi kurmak için harekete geçti.

"BİZİM İÇİN OLDUKÇA STRATEJİK BİR ADIM"

Söz konusu satın almayla firma,  feribot ve demiryolu taşımacılığının birleştirilmesiyle intermodal taşımacılık alanındaki hedeflerini realize etmeye yönelik önemli bir adım atmış oldu.

Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan DFDS İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Feribot Departmanı Başkanı Peder Gellert Pedersen, firmaları için kritik öneme sahip stratejik bir adım olduğunu, kendileriyle benzer değerlere ve ticari yaklaşıma sahip doğru bir ortak olarak bu koşulları karşıladığını dile getirdi. 

ORHAN TİMURHAN, KOCAER ÇELİK'İN İŞ GÜNDEMİNE İLİŞKİN KONUŞTU ORHAN TİMURHAN, KOCAER ÇELİK'İN İŞ GÜNDEMİNE İLİŞKİN KONUŞTU

Limanları kara terminallerine demiryoluyla bağlantı kurduklarını kaydeden Pedersen, bu sayede problemsiz ve çevre dostu olan bir taşımacılık ağını müşterilerine ve topluma sunabildiklerini söyledi.

"DAHA FAZLA İNTERMODAL ÇÖZÜMDEN FAYDALANMAMIZI SAĞLIYOR"

primeRail, DFDS bünyesinde primeRail şirketini ve DFDS'in intermodal taşımacılık faaliyetlerini kapsayan yeni bir iş alanı olarak kurulacak. Demiryolu iş alanı, primeRail'ın mevcut CEO'su Patrick Zilles başkanlığında Akdeniz İş Birimi altında faaliyet gösterecek.

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann'a bağlı olacak DFDS Başkan Yardımcısı ve Demiryolu Başkanı Patrick Zilles, "Türkiye sefer ağımızı aldığımız 2018 ortasından beri tren çözümlerimizin iş modelimize ve ağımıza ne kadar değer katabileceğini öğrendik. Çevreci çözümlere daha fazla odaklanarak taşımacılık ağımızı genişletirken, demiryolu birimimizi büyütmemiz beklenen bir gelişmeydi. 2018'den bu yana haftalık tren seferlerimizi iki katına çıkardık ve dolayısıyla bir sonraki aşamaya geçmemiz gerekiyordu. Feribot seferlerimiz ve lojistik hizmetlerimizle birlikte demiryolu taşımacılığına olan talebin giderek arttığını görüyoruz. primeRail ile iş birliğimiz, daha fazla intermodal çözümden faydalanmamızı sağlıyor. Müşteriler mallarını Türkiye'deki terminallerimize bırakıp, Avrupa'da varış noktalarına çok yakın yerlerde teslim alabiliyor." dedi.

"MOBİLİTEYİ EN ÜST SEVİYEYE TAŞIYACAĞIZ"

primeRail'ın Kurucusu ve CEO'su Patrick Zilles ise, iş birlikleri sonrasında firmalarının bundan böyle Avrupa'nın önde gelen feribot ağlarından birinin önemli bir parçası olacağını görmekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.

Patrick Zilles, artık DFDS'in bir parçası olarak, maliyeti uygun olan ve inovatif intermodal taşımacılık çözümleriyle mobiliteyi maksimuma çıkaracaklarını kaydetti.

KATILIM SÜRECİ BİR YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

primeRail, 2019 yılında kurulduktan sonra demiryolu ve karayolu taşımacılığını birleştirerek kara ve deniz lojistiği konseptlerinde faaliyet göstermeye başladı. DFDS iki yıl önce müşterilerine intermodal taşımacılık çözümleri sunmak amacıyla primeRail ile iş birliğiyle Köln'de yeni bir "Intermodal Taşımacılık Yetkinlik Merkezi" kurmuştu.

primeRail'ın DFDS bünyesine katılma sürecinin bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.