CEM KARATAY -  Demiryolu taşımacılığını geliştirmek adına yatırımlarını artıran ve test için raylara inen Milli Elektrikli Tren ile raylı sistemler teknolojilerinde bir devrim gerçekleştiren Türkiye’nin atılımı, Konya’da düzenlenecek olan “9. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı -  Eurasia Rail”de devam edecek.

İki yılda bir düzenlenen ve ilk kez Konya’nın ev sahipliği yapacağı 9. Eurasia Rail Fuarı, 3-5 Mart 2021 tarihleri arasında TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

TCDD’nin organizasyonuyla Hyve Group’un düzenlediği fuar; T.C Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yanı sıra Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC), Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, MÜSİAD Konya ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın iş birliğinde yapılacak.

DEMİRYOLU SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ BİR PLATFORM 

Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, fuarın, Türkiye’nin demiryolu gelişiminde edindiği deneyimi, know-how’ını ulusal ve uluslararası ziyaretçilere gösterme ve yeni iş birlikleri oluşturma açısından önemli bir platform olduğunun altını çizdi.

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ise, fuarın Türkiye’nin prestijini artırdığına, milli firmaların rekabet gücüyle yenilik kapasitelerini artırmasında destek sağladığına, TCDD’nin olanaklarını ve yeteneklerini diğer ülkelerle paylaşma ve iş birlikleri fırsatı verdiğine dikkat çekti.

İzmir’de 2019 yılında düzenlenen 8. Eurasia Rail Fuarı’na 18 ülkeden 229 firma katılmış ve toplamda 12 bin 322 ziyaretçi fuarı ziyaret etmişti.