Rulmanların çoğunda keçe bulunmakta olup, eksenel rulmanlar kullanılmadığı için rulman yatakları kompakt konfigürasyonlarda tasarlanabilmektedir.
NTN hadde rulmanları, özellikle zorlu uygulamalara yönelik olarak, EA ™ yüzey işlemi ve RustGuard ™ korozyon önleyici ile de sunulmaktadır.
NTN'nin EA ön eki, özel yüzey ısıl işlem modifikasyonuna sahip, karbon emdirilmiş rulman çeliğinin kullanımını temsil eder. Bu kombinasyon, rulmana gelen şok yüklere karşı önemli bir koruma özelliği kazandırmasının yanı sıra, kirlenmiş yağ ile çalışması durumunda yorulma ömrünü büyük ölçüde uzatır.

Korozyonun sözkonusu olduğu durumlarda, rulman bileziklerine ve makara elemanlarına RustGuard ™ adı verilen manganez fosfat kaplama uygulanır. Bu özel kaplama, rulman ömrünü % 100’e varan oranlarda uzatır ve özellikle duruştan kaynaklanan paslanmanın kontrol edilmesinde çok etkilidir. Böylece üretim hattınız yeniden çalışmaya hazır olduğunda rulmanlarınızn da hazır olduğundan emin olabilirsiniz.

SÜREKLİ DÖKÜM MAKİNELERİ

Sürekli döküm makinelerinin rulmanları mümkün olan en zorlu koşullara maruz kalırlar. Bu rulmanlar yüksek sıcaklıklara, ağır yüklere, düşük hızlara ve sulu çalışma ortamına karşı dayanıklı olmak zorundadır. NTN’nin yüksek yük kapasitesine sahip oynak makaralı rulmanları, 200 ° C'ye kadar boyutsal stabilite, kaçıklık için yüksek kapasite ve sektördeki en yüksek yük taşıma kapasitesi gibi özellikleri sayesinde sürekli dökümün benzersiz talepleri için ideal bir çözüm oluşturmaktadır.

SAFS TİPİ YATAKLI RULMANLAR

SAFS tipi yataklı rulmanlar, montaj ve kontrol kolaylığı sağlamak amacıyla iki parçalı bir dizaynda ve yüksek kaliteli dökme çelikten imal edilmiştir. En modern işleme ekipmanları ve titiz kalite kontrol süreci sayesinde maksimum ömür ve güvenilirlik derecesine ulaşılır. Üç keçeli döner bilezikler tortu girişini ortadan kaldırır ve tüm çalışma yüzeylerine anında nüfuz edebilmek için, benzersiz tasarıma sahip yeniden yağlama kanalları aracılığı ile yağlayıcının doğrudan yatak üzerinden rulmanın merkezine uygulanması sağlanır.