Optimum kalite yönetimini verimli ve güvenilir süreçlerle ilişkilendirmek, en yüksek kalitede ekipman ve makinalar gerektirir.

Tercihen birinci sınıf sensörler ve sistemler ile Balluff'un uygun ağ teknolojisi ile donatılmıştır. Yüksek sıcaklık, darbeye ve titreşime dayanıklı, son derece sağlam ve güvenilir, özellikle zorlu ortamlar için geliştirilen teknolojilerimiz, her aşamada maksimum ekipman çalışma süresi ve makina performansı sağlar.

Demir-Çelik prosesleri kendi içerisinde aşağıdaki kollara ayrılır ve Balluff'un tüm aşamalar için zorlu uygulamalar altında yüksek verim ve hassasiyet alacağınız çözümleri mevcuttur.

1.    Kok fırını makinaları ve taşıma ekipmanları
2.    Yüksek fırın ve elektrik ark ocağı
3.    Sürekli döküm hattı
4.    Sıcak haddeleme ve ağır levha üretimi
5.    Soğuk haddeleme ve yüzey bitirme

Tüm bu aşamalar için birer çözüm ve ürün detaylarını aşağıda inceleyebilirsiniz.

1.    Kok fırını makinaları ve taşıma ekipmanları
İtici Makinede Pozisyon Algılama, BES yüksek sıcaklık dereceli endüktif sensörlerimiz, 160°C'ye kadar sıcak bölgede en iyi sonuçları sağlar.

2.    Yüksek fırın ve ark ocağı
Soğutma suyunda basınç ölçümü, Yüksek ve elektrik ark ocaklarında uzun, istikrarlı bir basınç ölçüm süreci sağladıkları çelik tesisinde kullanım için idealdir. Balluff, IP67 korumalı –2…125 °C arası sıcaklık kapasiteli hidrolik sistemler için uygun basınç sensörü sunar.

3.    Sürekil döküm hattı
Levha uzunluk kontrolü, Fotoelektrik mesafe sensörlerimiz soğutma bölümünde ölçüm için optimum çözümdür. Renk ve malzeme yüzeyinden etkilenmeden kararlı ölçüm yapar.

4.    Sıcak haddeleme ve ağır levha üretimi
Güvenilir sistemler için, 70°C'ye kadar fonksiyonel güvenliğe sahip çelik fabrikalarında kullanım için modüller ağ topolojinizi basitleştirir. Hangi veri yolu sistemini kullanırsanız kullanın, BNI fieldbus modüllerimiz modüler ağlar kurmanıza izin verir. 

5.    Soğuk haddeleme ve yüzey bitirme
Bobin için levha beslemede, Balluff'un BUS ultrasonik sensörleri hassas çok yönlü cihazlardır. Rulolar ve bobinler üzerindeki levhaları algılarlar ve levha  sarkmasına göre dansçı rulodaki doğru malzeme beslemesini düzenlerler. Zorlu ortamlarda dayanıklı ve temassızdırlar.