Martin Engineering'in SQC2STM RM (Reduced Mini) Sıyırıcısı, dar alanda montaja olanak tanıyan ve malzeme birikmesine karşı dirençli dar profile sahip olan, boyutu küçültülmüş ikincil bir bant sıyırıcı. Yeni tasarımda bulunan patentli kauçuk tamponlar, bir yandan sıyırma basıncını korurken bir yandan da bant eklerinin geçişi için gerekli yer değiştirmeyi sağlayacak şekilde tasarlandı. Böylece, geri dönen bantları da kapsayacak şekilde, ek geçişlerinde yaşanabilecek bant ya da sıyırıcı hasarlarının önüne geçildi.  Bu dayanıklı tasarımda neredeyse hiç bant, bant eki ya da sıyırıcı ucu hasarı riski doğurmayan, birbirinden bağımsız üniteler halinde monte edilmiş karbür uçlu paslanmaz çelik sıyırıcı uçlar kullanılıyor. Bu uçlar korozif ortamlara, yüksek bant hızlarına, yüksek tonajlı yüklere ve benzeri çok zorlu çalışma koşullarına dayanabiliyor.  

Martin Engineering Konveyör Ürünleri Müdürü, yeni bant sıyırıcıların özelliklerini şu sözlerle ifade ediyor: "Sıyırıcı uçlar, birbirinden bağımsız şekilde ayarlanarak bant profiline uyum sağlıyor ve bant boyunca sürekli teması koruyor.  İdeal koşullarda, dökme malzemelerde yükün dengeli dağılmasını ve sıyırıcı ucu dengeli aşındırmasını bekliyoruz. Ancak gerçekte bu koşullar nadiren sağlanabiliyor.  Ortak bir rijit tertibata birden fazla parça bağlayarak bant sıyırma basıncını koruyabiliyoruz ve gerekli ayarları doğru, hızlı ve güvenli şekilde yapabiliyoruz."
Sıyırıcı ucun sökülmesi ve değiştirilmesi, SQC2 ürün grubundaki diğer tasarımlarda olduğu gibi, tespit piminin ana taşıyıcı tertibatından sökülmesi ve sıyırıcı ünitesinin dışarı kaydırılarak ayrılması yoluyla gerçekleştirilen basit bir işlem.  Tespit pimleri Martin Engineering'in "uzanmadan erişilebilen tasarım" ilkesinin yerine getirilmesini sağlayan başlıca elemanlardan biri. Bu pimler, çalışanların kilitleme ve etiketleme prosedürünü güvenle uygulanmasına olanak tanıyor.  Martin Engineering'in Safety First™ ürün ailesinin bir üyesi olan bu ünite, müşterilerin OSHA gerekliliklerini yerine getirmesine yardımcı oluyor.  

450-1829 mm (18-72 inç) bant genişliklerine ve 3,81 m/sn (750 fit/dk) çalışma hızlarına uygun olan SQC2S RM sıyırıcı uç üniteleri, bant profiline uyum sağlayarak bant boyunca sürekli temas sağlayacak şekilde birbirinden bağımsız olarak ayarlanabiliyor.  Bu ünite, -34°C ile 149°C (-30°F ile 300°F) arası çalışma sıcaklıklarının ortaya çıktığı uygulamalarda kullanılabiliyor. Tampon haricinde, tasarımın tamamında çelik toz kaplama kullanılıyor.  Bununla beraber, temiz ve etkili montaj sağlamak amacıyla, ana gövdede bileşen boyutunun küçülmesine bağlı olarak ortaya çıkan boşluğu kapatacak toz geçirmez kapaklar da tasarıma dâhil edildi. 

SQC2S RM tasarımında, sıyırıcı uçtan ana gövdenin altına kadar yalnızca 134 mm (5,27 inç) mesafe olması yeterli.  Önceki tasarıma benzer şekilde, sıyırıcı uç aşındığında, sıyırıcı ünitesi çıkarılabiliyor ve yedek bir sıyırıcı ünitesiyle kolayca değiştirilebiliyor.  Sıyırıcı değişim zamanı geldiğinde, konveyör dakikalar içinde yeniden hizmete alınabiliyor.  Kullanılmış sıyırıcı ünitesi değişim amacıyla atölyeye geri gönderilebiliyor ve ucu yenilenen sıyırıcı ünitesi bir sonraki değişim için hazır şekilde muhafaza edilebiliyor.

Sıyırıcı uçla bant arasındaki basınç, gergiler yardımıyla kolayca ayarlanabiliyor ve sıyırıcı uç aşındığında bile etkili sıyırma sağlanabiliyor.  Biyokütle, geri dönüşüm, atıktan enerji üretimi, atık ayrıştırma, döküm ve çelik imalatı gibi sektörlerde, montaj alanının çok dar olduğu uygulamalarda, SQC2S RM'nin geniş kullanım alanı bulması bekleniyor.

Dökme malzeme taşıma endüstrisinde küresel çapta yenilikçi çözümler üreten Martin Engineering yaygın sorunlar için yeni çözümler geliştirirken, güvenliği ve üretim verimini artırmak için endüstri organizasyonlarına katılıyor.  Martin Engineering'in yayınladığı Foundations referans kitabı, dünya genelinde basılı 20.000 kopyasıyla güvenlik, bakım ve operasyon eğitimi konusunda uluslararası boyutta tanınan bir kaynak.  500 sayfayı aşan ciltleri Martin'in web sayfasından ücretsiz PDF'ler halinde indirmek de mümkün.  Martin çalışanları ASME, SME, VDI, CMA ve CEMA'da aktif görev alıyor. Martin Engineering çalışanları CEMA'nın Dökme Malzemeler için Bantlı Konveyörler referans kitabının 7. baskısının yazımında da aktif rol oynadı.  Martin Engineering ürünleri, satışları, servisleri ve eğitimleri Avustralya, Brezilya, Çin, Kolombiya, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Meksika, Peru, Rusya, İspanya, Güney Afrika, Türkiye ve İngiltere'de, şirket mülkiyetinde bulunun ticari birimlerde sağlanıyor.