CEM KARATAY - Otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren EKU Fren ve Döküm Sanayi ile Mingzhi Technology arasında Türkiye’de komple bir maça üretim merkezi devreye almak üzere anlaşma sağlandı.

Çin merkezli firmanın Almanya’daki firması Mingzhi Technology Leipzig tarafından havalandırmalı fren diskleri için hayata geçirilecek proje kapsamında; 60 litrelik soğuk kutu maça makinası, kum tesisi, robotik hücre ve fırın içeren komple bir maça merkezi kurulacak.

Söz konusu merkez, Almanya Leipzig’deki Mingzhi Teknoloji fabrikasında üretilecek ve Şubat 2021'de kurulumu gerçekleştirilecek.

Üretim ekipmanı, dökümhane bünyesinde 4 maça üretim makinasını kapsayacak şekilde tasarlanarak yeni bir konuma kurulacak.

MİNGZHİ TECHNOLOGY NE TÜR HİZMETLER VERİYOR?

Çin ve Almanya’da iki farklı üretim tesisi bulunan ve yaklaşık 800 çalışana sahip Mingzhi Technology, 100 milyon avro civarındaki yıllık cirosuyla müşterilerine, 2003'ten beri maça atölye ekipmanları ve hassas alüminyum dökümleri konusunda hizmet sunuyor.

Dünyanın önde gelen markalarına fren kampanası ve fren diskleri üretimi gerçekleştiren yaklaşık 60 yıldır sektörde bulunan EKU Fren ise, dünya genelinde 7 kıtada 55’ten fazla ülkeye ürünlerinin ihracatını gerçekleştiriyor.  

Kaynaklar:

- TÜDOKSAD

- Foundry-Planet