Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında önemli konuma sahip olan Danfoss, Çin Açık Denizi’nde VACON® sürücülerin ve vinçlerin kontrolünü sağlıyor. Shanghai Zhenhua Heavy Industry Co., Ltd (ZPMC) tarafından üretilen yenilikçi, 3000 tonluk sondaj kulesi ve boru döşeme gemisinin 360° döner vinci VACON® sürücüler tarafından kontrol ediliyor.  

Shanghai Zhenhua Port Machinery olarak tanınan Shanghai Zhenhua Heavy Industry Co., Ltd., konteyner vinci piyasasında sahip olduğu %70’lik pay ile küresel liman makineleri endüstrisinde pazar lideri konumunda bulunuyor. 

PETROL YATAKLARINDA SONDAJ

ZPMC’nin 3000 tonluk sondaj kulesine sahip boru döşeme gemisi, kaldırma ve boru döşeme özellikleri ile kullanımda yüksek verimliliğe sahip ve aynı anda iki boru hattı döşüyor. Gemi, sahip olduğu bir adet 360° ağır yük döner vinciyle sabit ve 3000 ton, tam bir çember olarak dönebiliyorken 2000 ton taşıyabiliyor. Vinç sistemi, yüksek performanslı VACON® AC sürücüleri ile faaliyet gösteriyor. Gemi, açık deniz petrol çıkartmada ve deniz altı boru döşemede kullanılıyor.

SAHADA MODERNİZASYON VE OTOMASYON

Planlanan çalışmaların tarama faaliyetleri ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Görür geri sahada modernizasyon ve otomasyon çalışmaları ile ilgili planlamalarını da ifade etti. Görür; TIR giriş çıkışlarının sisteme bağlanarak liman içi trafiğin rahatlatılacağını belirtti. Rıhtım operasyonunun desteksiz kalmaması için geri kalan sahanın ise modernizasyonunun gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.