Sabancı Holding iştiraklerinden olan Çimsa, küresel arenada beyaz çimento pazarının bir numarası olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Meksikalı çimento devi Cemex’in İspanya’da bulunan Bunol Fabrikası’nı 180 milyon dolara satın alacağını açıklayan Çimsa, bu yatırım ile sektörünün en iyisi olmayı hedefliyor. Bağlayıcı anlaşmayı imzalamak için Cemax ile uzlaşan Çimsa, satın alma sürecinin 2019 yılı ikinci yarısında tamamlanacağını da açıkladı. Halihazırda Avrupa’da beyaz çimento üretim kapasitesi konusunda birinciliği elinde bulunduran Çimsa, bu satın alma süreci tamamlandığında dünya çapında birinci sıraya yükselecek.

Bahsi geçen satın alma süreci ile ilgili açıklama yapan Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, yarım asırdır var oldukları çimento sektörü içerisinde bugün geldikleri noktada dünya devi konumunda olmalarından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Daha önce açıkladıkları, Yeni Neslin Sabancı’sı olarak tanımlanan yol haritalarında yeni coğrafyalarda var olmanın kritik önceliklerinden birisi olduğunu kaydeden Göçmen, Türkiye’deki liderlik pozisyonlarını uluslararası boyuta taşıyan bu yatırımın, portföylerinde daha dengeli ve daha dinamik yönetme stratejileri açısından oldukça önemli bir adım olduğunun da altını çizdi. Dünyadaki gelişmeleri takip ettiklerini de anlatan Göçmen, işlerini dünya standartlarında yöneterek, tecrübe ve birikimleri ile küresel liderlik hedeflediklerini de vurguladı. Bu anlayış ile sanayi alanında kompozitle gerçekleştirdikleri dönüşümü şimdi de çimento sektöründe devreye aldıklarını söyleyen Göçmen, yalnızca Sabancı Topluluğu için değil, Türkiye için de değer yaratmayı sorumluluk olarak gördüklerini dile getirdi. Mali kısmın dışında, teknik yöndeki kazanım ve birikimlerini de Türkiye’nin çimento sektöründeki gelişimi için kullanacaklarını söyleyen Göçmen, global liderliklerini güçlendirmek hedefi doğrultusunda gelecek dönemde yeni adımlar atmak üzere de çalışmalarını yürüttüklerini sözlerine ekledi.