Bu problemlerin başında, işlenen ham maddelerin sahaya ulaştırılıp son ürün haline geldikten sonra paketlenip veya big bag gibi büyük çuvallara konularak ya da silobas’larla sevk işleminin gerçekleştirilmesine kadar geçen sürede yaşananlar gelir.

ÇİMENTO FABRİKALARININ YAŞADIĞI SORUNLAR

1. Ham maddenin yüklendiği, tutulduğu silo, bunkerler arasında yaşanan aktarmanın yapıldığı şutlardaki yapışma ve tıkanma problemi.

2. Taşınmasına kıymet verdiğiniz her neyse, taşındığı sıradaki ölçümleri de o derecede önemlidir. Bunun için yapılan tartma işlemleri kalite ve performansa direkt etkide bulunacaktır. Ölçüm sorununun kaynağı, hassas ve doğru ölçümle alakalıdır.

3. Ham madde taşıma ya da üretim sürecinde yarı mamul maddelere istenmeden karışan metallerin oluşturduğu ürün kirliliği.

4. Yine istenmeden dökülüp dağılan malzemelerin saha çevresinde meydana getirdiği rahatsızlık ve temizliği sırasında süpürge, faraş ve basınçlı havanın havaya kaldırdığı tozun getirdiği problemler.

5. Üretimi tamamlanan ürünün, beklenilen seviyede olabilmesini sağlamak için üretim sürecinde gerekli aşamalar sırasında ürünü tam temsil eden örnekler alma gereksinimi.

TEKNOLOJİ SAYESİNDE BULUNAN ÇÖZÜMLER

Birinci maddede bahsi geçen yapışma ve tıkanma sorunu, “YÜNEL SUPER ŞOK HAVA PATLAÇLARI” uygulaması ile ortadan kaldırılmıştır.

İkinci maddede anlatılan hassas ve doğru ölçüm sorunu ise “YÜNEL KONVEYÖR BANT DEBİ KONTROL VE AYARLI DOZAJLAMA SİSTEMLERİ'' ile çözülmüştür. Bahsedilen sistem; kendi kendini kalibre eder, ilk kalibrasyondan sonra senelerce bant değiştirmezseniz bile kalibrasyona ihtiyaç duymadan en zor şartlarda faaliyet gösterebilir.

Üçüncü problem olarak verilen ham madde ve ürün içine istemeden de olsa karışan metallerin oluşturduğu kirlilik de bertaraf edilebiliyor. Karışan metaller demir özlü metal türüne aitse uygulama alanına göre tasarlanacak manyetik devreye sahip metal separatör, bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Fakat karışan metaller demiz özlü değilse, önce bu parçaları tespit etmeli, gereken kontakt çıkışlarını veren bir metal detektörü edinmeniz gerekecektir. Bu noktada “YÜNEL LANDMARK® METAL SEPARATÖRLERİ VE METAL DETEKTÖRLERİ” işinizi kolaylaştıracaktır.

Dördüncü sırada anlatılan problem, etrafa saçılan malzemelerin oluşturduğu çevre kirliliği ile bunların temizlenmesi sırasında çevreye yayılmadan toplanması hatta üretime tekrar kazandırılabilmesinden ibarettir. Böyle bir sorun karşısında endüstriyel vakumla toplama ve temizlik sistemlerinden faydalanılmaldıır. Hem ülkemizde hem yurt dışında neredeyse 15 yıldır çimento fabrikaları, demir çelik endüstrileri, kömür yakan termik santrallar, madenler de dahil olmak üzere pek çok endüstri ile çalışan “YÜNEL SUPERVAC® ENDÜSTRİYEL VAKUMLA TOPLAMA TESİS VE ARAÇLARI” %90’ın üzerindeki tercih oranı ile başarısını kanıtlıyor.

Son olarak yaşanan sorunlardan biri de üretim sonucunda ürünü elde edebilmek için ham maddelerin ya da yarı mamul ve mamul maddenin fiziksel ve kimyasal yapısının hem bilinip hem de kontrol altında tutulabilmesi ile ilgilidir. Bu problemi aşabilmek için sorunudur. Bu problemi aşabilmek için akış içinden o aşamadaki ürünün durumunu tam olarak gösteren numuneyi dünya ve Avrupa standartlarına uygun teknikle alabilmek gerekmektedir. M&W DANİMARKA ile YÜNEL ELEKTROMEKANİK LTD.'in ortak imalat programı ile ürettiği “TAM OTOMATİK NUMUNE ALMA SİSTEMLERİ” bu sorunu da aşmanıza yardımcı olmaktadır.