Patlaç Selenoid valfleri ağırlıklı olarak çimento, boya, seramik, termik santraller, yem, beton santralleri, cam, deterjan ve demir-çelik sanayisinde jet filtrelerde (torbalı filtre) biriken tozları silkeleme veya bunkerlerde biriken tozların katılaşmasını önlemek amacıyla kullanılıyor.

TORK Power Patlaç Solenoid Valfler 

TORK Power Patlaç Solenoid Valfler, iki yollu solenoid valfler gibi çalışıyot. Bu valflerin giriş ve çıkış bağlantıları 90 derece açı oluşturur. Bu şekilde havayı darbe (şok) olarak gönderme özelliği bulunuyor. Bu özelliğiyle patlaç valfler (hava şoklama) adı ile bilinir. 

PATLAÇ VALF ÇEŞİTLERİ 

- Rakor bağlantılı patlaç valfler
- Dişli bağlantılı patlaç valfler
- Flanşlı bağlantılı patlaç valfler
- Uzaktan kumanda valf kutusu ile kontrollü patlaç solenoid valfler
- Hortum bağlantılı patlaç valfler
- Pulse tank (air tank) montajlı patlaç soloneid valfler

PATLAÇ SOLENOİD VALFLERİN ÇALIŞMA PRENSİPLERİ

Patlaç solenoid valfler, tek diyaframlı ya da çift diyaframlı olarak imal ediliyor. 3/4” ve 1” gibi bağlantı ölçüsü olan solenoid valfler tek diyaframlıdır. 1 1/2”, 2” gibi büyük bağlantı ölçülü solenoid valfler ise tek veya çift diyaframlı valfler, tek diyaframlı valflere göre daha avantajlıdırlar.

ÇİFT DİYAFRAMLI VALFLERİN AVANTAJLARI

1)    Hava şoklamayı daha şiddetli yapar.
2)    %40 oranında daha fazla sayıda torbaya etki eder. 
3)    Daha uzun süreli aralıklarla enerji verilerek şoklama yapılır.
4)    Diyaframları daha uzun ömürlü olur.
5)    Kompresör havasından tasarruf sağlayarak enerji tüketimi azalır.
Birçok avantajından dolayı patlaç valfler, ağırlıklı olarak çimento sektöründe olmak üzere yoğun bir şekilde beton ve kireç sektöründe de kullanılır.
Farklı sektörlerin farklı ihtiyaçlarına yönelik ürünleri müşterilerine sunan TORK, 35 yıllık tecrübesi ve geniş ürün gamıyla her ihtiyaca tek yerden çözüm sunuyor.

https://www.smstork.com/