Adana’da düzenlenen Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi Tanıtım Toplantısı’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Rönesans Holding yetkilileri bir araya geldi. Yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanması planlanan projenin 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Türkiye’nin petrokimya alanında dışa bağımlılığını sonlandırmayı hedefleyen Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi, 14 milyon metrekarelik alan üzerine kurulacak. Yalnızca 2018 yılında petrokimya sektöründe 13 milyar doların üzerinde dış ticaret açığı veren Türkiye’nin bu açığın kapanması adına çalışmalar yapılacak olan bölgede, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Rönesans Holding birlikte çalışacak.

İLK YATIRIM POLİPROPİLEN ÜRETİM TESİSİ

Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi’nin tamamlanmasıyla birlikte Rönesans Holding’in Cezayir’in milli enerji şirketi olan Sonatrach ve Güney Koreli GS E&C ile 1,3 milyar dolar yatırımla ortak olarak hayata geçirilecek Polipropilen Üretim Tesisi, bölgedeki yatırımların ilki olacak. 2023 yılında tamamlanmasını hedeflenen tesis, yıllık 450 bin ton üretim kapasitesiyle Türkiye’nin cari açığının azaltılmasına 450 – 500 milyon dolar arasında katkı sağlayacak.