Ticari araçlara ağır ve orta hizmet tipinde tam otomatik şanzıman üreten Allison Transmission, gelişen teknolojiyle birlikte artarak değişen endüstri ihtiyaçlarına yönelik Indianapolis’te Çevresel Araç Test Merkezi kurmak adına yatırımlarına başladı.

Gerçekleştirecekleri yatırımla ilgili açıklama yapan Allison Transmission Başkanı ve CEO'su David Graziosi, Çevresel Araç Test merkezlerinin Allison mühendisleri için tekrar eden araç çevreleriyle görev testlerini sürdürebilmek adına çok daha gelişmiş olanaklar sağlayacağını söyledi.

Indianapolis’in batı kısmında kurulacak olan tesis, aynı zamanda Allison’ın da Genel Merkez yapılanmasının içinde yer alacak. Yükseklik, aşırı sıcaklık ve tüm yol koşullarının simülasyonunun gerçekleştirilebileceği iki adet çevresel bölümde araç içi tanı geliştirmeden uyumluluk testine ve işlevsel araç optimizasyonu sağlanabilecek. Tesiste elektrikli hibrit ve tamamı elektrikli araçlar da dahil olmak üzere her tür ve tip araçların testleri tamamlanabilecek. Projenin 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.