Mısır’ın başkenti Kahire’de inşası devam eden Büyük Kahire Metrosu için Türk vinç sektörünün öncü firması BVS Bülbüloğlu Vinç Sanayi yapımda kullanılacak viyadük köprü yapım vincinin imalatını ve montajını başarıyla tamamladı. İmalatı yaklaşık 1,5 senede tamamlanan vincin yanı sıra metro projesinin iki ayağında da BVS'ye ait vinçler hizmet veriyor. 

Tunnel boring machine (TBM) ile yer altı tünel açma ayağı; Büyük Kahire Metrosu’nda 50 tonluk çift kiriş portafolu portal vinç çalışacak. TBM’ye yardımcı olarak, yerin 50 metre altına ise TBM beton segmentlerini indirecek. Viyadükler; prekast segmentlerin yapımında 5 ton, 14 ton ve 80 ton olarak üç adet BVS portal vinç çalışacak. BVS tarafından üretilen ‘Viyadük Köprü Yapım Vinci’ üretilen bu segmentleri viyadüğün eğimine göre düzgün bir şekilde birleştirip viyadüğü tamamlayacak.

34 YILLIK TECRÜBE
1985 yılında kurulan Bülbüloğlu Vinç Sanayi 400 çalışanı, 37 bin metrekarelik kapalı alana sahip üretim tesisleri; Ankara, İstanbul, İzmir ve Almanya Bölge Müdürlükleri, yurt içi ve yurt dışındaki bayileri, yaygın satış sonrası servis ağı ve sektörüyle ilgili dünya markalarıyla yaptığı iş birliği ile Türk vinç sektörünün tartışılmaz en büyüğü olarak hizmet veriyor.