İSTANBUL (AA) - Şişecam’ın Bulgaristan’ın Targovishte şehrinde bulunan düzcam üretim tesisinde yenilenen fırın gerçekleştiren törenle ateşlendi.

Törene, Şişecam Topluluğu yöneticileri, çalışanları, Şişecam Düzcam’ın Avrupa’daki müşterilerinin yanı sıra mimarlar ve sektör temsilcileri olmak üzere 300’den fazla davetli katıldı.

“42 MİLYON AVRO YATIRIM YAPTIK”

Törende yaptığı konuşmasında uluslararası ölçekte global bir katılımcı olduklarını ifade eden Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Bulgaristan’da gerçekleştirdikleri yatırımların toplamının 600 milyon avroya ulaştığını dile getirdi.

Prof. Dr. Kırman, 42 milyon avroluk yatırımla soğuk onarımını yaparak ateşledikleri düzcam fırınında olduğu gibi üretim tesislerinde de modernizasyon ve kapasite artışına yönelik yatırımlarını sürdüreceklerini ifade etti.

“AVRUPA’YA İHRAÇ EDİYORUZ”

Avrupa’nın en büyük düzcam üreticisi olduklarını ve en büyük iki cam ev eşyası üreticisinden biri konumunda bulunduklarını kaydeden Prof. Dr. Kırman, bu başarıda Bulgaristan’daki operasyon ve kapasitelerinin payının yadsınamaz olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kırman, “Bulgaristan’da düzcam fabrikasında iki fırınla yıllık 470 bin ton düzcam, 7,5 milyon metrekare kaplamalı cam, 3,5 milyon metrekare ayna, 1 milyon metrekare lamine cam, beyaz eşya camları fabrikasında 2,8 milyon metrekare, otomotiv camları fabrikasında yıllık 2,2 milyon metrekare ve cam ev eşyası fabrikasında ise iki fırınla yıllık 100 bin ton üretim kapasitesi bulunuyor” dedi.

Prof. Dr. Kırman, Düzcam’ın cam ev eşyası ve otomotiv camlarındaki üretiminin büyük bölümünü Avrupa’ya ihracatını gerçekleştirdikleri bilgisini verdi.