Türkiye'nin çimento pazarındaki gelişmeye ve ihracattaki artışa dikkat çeken Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "İhracatta İsrail, Suriye ve Irak öne çıkan ülkeler arasında olurken, özellikle İsrail’deki artış dikkati çekiyor." dedi. Açıklamalarına ilk 6 ay bilgileri ışığında inşaat piyasasındaki %3,3'lük artışın haberini vererek devam eden Nihat Özdemir, ayrıca 2017 ve 2018 senelerinde özellikle iç satışta Ege, İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde artış görüldüğünü açıkladı. Sektördeki dalgalanmaların en fazla görüldüğü Ocak-Haziran aralığında pazar, imalatını geride bıraktığımız seneye kıyasla neredeyse % 4.5 artırmış oldu.

2018'in ilk 8 ay bilgilerine göre yapılan üretimin neredeyse %10'unun ihracat olarak elde edildiğini söyleyen Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Türk çimento piyasasının ihracatta pazar payı büyümeye devam ediyor. İhracatta İsrail, Suriye ve Irak öne çıkan ülkeler olurken, özellikle İsrail’deki artış dikkatleri çekiyor. ABD, Haiti ve Kolombiya’nın liderliğinde, Amerika kıtasına olan ihracatımız da büyüyor. Tüm bu adımlara baktığımızda, yerli üretimimizin arttığıını ve ihracatta güç kazandığımızı görüyoruz." dedi.

HEDEFİMİZ 13 TONLUK BİR KAPASİTE ARTIŞI

Açıklamalarda ayrıca sene içerisinde biri Ege Bölgesi'nde biri Doğu Anadolu Bölgesi’nde olmak üzere iki ayrı tesisin faaliyete geçeceği yer aldı. İki farklı fabrikada ise kapasite artışı yapıldı. 2020 senesinin sonunda kadar iki tesiste daha kapasite artışı yapıp üç yeni fabrika açmayı planladıklarını söyleyen Özdemir, bu şekilde 13 tonluk kapasite hedeflediklerini belirtti.

YERLİ ÇÖZÜM: BETON YOL PROJELERİ

Nihat Özdemir'e göre beton yol ve beton bariyer projeleri ülkemiz için milli bir çözüm. Yol ve bariyerlerin beton olması ile yerli üretimin destekleneceğiniz belirten Özdemir, böylece hem ömür boyu maliyeti açısından bunun uygun olduğunu hem de bireylerin güvenliği açısından iyi olacağının altını çizdi. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, son olarak özellikle Avrupa ülkelerinin genelinde orta refüjlerdeki bariyerlerin beton olma zorunluluğunu hatırlatarak trafik kazalarının oranının ülkemizde de beton bariyerler sayesinde azalacağını umduklarını söyledi.