Borusan Holding iştiraklerinden Borusan Cat, İzmir Borusan Cat Akalan Tesisi’nde düzenlediği etkinlikle Türkiye’de ilk kez Caterpillar yeraltı makinalarını müşterileriyle buluşturdu. 

"MÜŞTERİLERİMİZİ DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

 Firmanın Madencilik Endüstrisinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Atar, bir ilke imza atarak Türkiye’deki müşterilerini Caterpillar’ın yüksek teknolojiye sahip, güçlü ve tasarruflu yeraltı makinaları ile tanıştırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

SPT, TÜRKİYE PAZARINDA İMREN SONDAJ MAKİNE İLE BÜYÜYOR SPT, TÜRKİYE PAZARINDA İMREN SONDAJ MAKİNE İLE BÜYÜYOR

İnşaat, madencilik, enerji ve ulaşım olmak üzere üç ana endüstride faaliyetler yürüttüklerini aktaran Atar, yurt dışı operasyonlarında bilhassa Uzak Doğu Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan’da yaklaşık 15 yıldır yer altı madenlerinde 300’den, yer üstündeyse 3 bini aşkın Cat maden makinalarının çalıştığı bilgisini verdi.

Hizmet sundukları ülkelerde makina tedarikinden işletimine kadar hizmetleriyle sahada aktif olarak yer aldıklarını belirten Atar, "7/24 aralıksız sunduğumuz çözümlerimiz ve hizmetlerimizle müşterilerimizin iş süreçlerinin önemli bir paydaşı oluyor, onların başarılı iş sonuçları almasına yardımcı oluyoruz. Yurt dışında maden sahalarında, en zorlu koşullarda edindiğimiz yıllara dayanan tecrübemizle, Türkiye’de müşterilerimizin beklediği hizmetlerde fark yaratıyoruz. İzmir’de gerçekleştirdiğimiz özel etkinlikle Türkiye’de ilk kez tanıttığımız Caterpillar yeraltı makinalarının, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin işlerine büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz. Katılımcıların gösterdiği yoğun ilgi de bizi çok memnun etti. AD 30 yeraltı kamyonumuz için ilk iki siparişimizi aldık. Borusan Cat güvencesi, deneyimi ve kalitesi ile müşterilerimizi desteklemeye, onları yüksek standartlardaki geniş ürün yelpazemiz ve fark yaratan hizmetlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MAKİNALAR HANGİ TEKNİK ÖZELLİKLERE SAHİP?

Düşük maliyetler ile yüksek üretim miktarına ulaşmaya imkan veren Caterpillar yeraltı maden kamyonları ve yükleyicileri, yeraltı koşullarına uygun dayanıklı yapısı ve bakımlarının kolaylıkla yapılmasına izin veren tasarımı ile uzun süreli kullanım sağlıyor. Düşük yakıt tüketimi de makinaların dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

Etkin kapsamında tanıtımı yapılan 2 metre 60 santimetre yüksekliğinde, 2 metre 69 santimetre genişliğinde ve 10 metre 75 santimetre uzunluğundaki Cat AD30 yeraltı kamyonu, bin 800 devirde 305 kW güç üreten Cat C15 motora sahip. Yük kapasitesi 30 ton olan kamyonun 21,7 saniye standart damper toplam çevrim süresi bulunuyor.  

Cat R1700 yeraltı yükleyicisi ise bin 800 devirde 257 kW güç üreten CAT C13 motora sahip.  2 metre 55 santimetre yüksekliğinde, 2 metre 90 santimetre genişliğinde ve 11 metre 40 santimetre uzunluğundaki yükleyicinin standart kova kaldırma, dökme ve toplama çevrim süresi ise toplam 13,2 saniye sürüyor.