Bilecik'in Osmaneli ilçesinde faaliyet te bulunan alüminyum fabrikasında inşaat, havacılık ve otomotiv sektörleri başta olmak üzere çok sayıda alanda üretilen yaklaşık 7 bin çeşit ürünün, Avrupa ülkelerine gönderimi yapılıyor.

25 sene önce önce İstanbul'da kurulan fabrikanın yönetim kurulu başkanı olan Doğan Zaimoğlu, daha büyük bir üretim alanına gereksinim  duymaları, lokasyon ve ulaşım ağı gibi faktörlerin etkisiyle 6 sene önce Osmaneli Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım gerçekleştirdi.

İlçede 25 bin metrekarelik alanda faaliyette buulnan fabrika, geniş ürün yelpazesiyle Avrupa pazarında söz sahibi oldu. Fabrikada yaklaşık 7 bin farklı kalıptan elde edilen ürünler, Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

ORHAN TİMURHAN, KOCAER ÇELİK'İN İŞ GÜNDEMİNE İLİŞKİN KONUŞTU ORHAN TİMURHAN, KOCAER ÇELİK'İN İŞ GÜNDEMİNE İLİŞKİN KONUŞTU

Mevcut üretim hatlarında senelik 12 bin ton alüminyumun işlendiği fabrikada, 225 milimetre çapına kadar her çeşit profil imalatı yapılıyor. Fabrikada, kapı, pencere, dış cephe, küpeşte ve alüminyumun kullanıldığı çok sayıda alanda ürünler dizayn ediliyor.

Ayde Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı olan Doğan Zaimoğlu basın mensuplarına, üretim için daha büyük bir alana ihtiyaç duyduklarını ve bu nedenle Osmaneli'ni tercih ettiklerini dile getirdi.

Fabrika olarak büyümeyi sürdürdükleri bilgisini aktaran Zaimoğlu, "Hızlı tren bizim burayı seçmemize neden oldu. Bir de lokasyon olarak İstanbul'un, Ankara'nın, Bursa'nın tam ortasında olan bir noktada. Her yere aynı zamanda ulaşabiliyoruz. Ulaşım çok önemli." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 7 bine yakın ürünle Avrupa'ya ihracat yaptıklarını vurgulayan Zaimoğlu, "Avrupa'nın tamamına ihracat yapıyoruz. Üretimin yüzde 60'lık kısmını Avrupa'ya gönderiyoruz. Avrupa'nın her ülkesine ürün gönderiyoruz. 2022 yılında bunu daha da büyütmeyi planlıyoruz." dedi.

Bu sene Amerika'ya ihracata başladıklarını belirten Zaimoğlu, "İlk yüklememizi uçakla gönderdik. Bundan sonra konteynerlere yükleyerek deniz yoluyla devam edeceğiz. Biz Amerika'da reklam sektörüne ürün ihracatına başladık ama bu genel anlamda büyüyebilir." şeklinde konuştu.

Zaimoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz 2022'nin tamamını kapatmış durumdayız. Bunun ihracat tarafı yüzde 70, yüzde 30 ise iç pazara çalışıyoruz. Büyümeye de devam ediyoruz. Geçen sene 600 ton ihracata artış yaptık. Bu sene 1000 ton ilave olarak yapmayı planlıyoruz. Büyümeye devam ediyoruz. Alanı da büyütüyoruz. Yatırımlar devam ediyor. Bu sene zor bir sene olacak ama yine de beklentilerimiz yüksek."

İHRACAT MERKEZİ BELÇİKA

İhracatta Belçika merkezli olarak çalıştıkları bilgisini paylaşan Zaimoğlu, "Bizim ihracat üssümüz Belçika. Bunun yanında tabii Almanya da var. Şimdi İtalya'ya başladık. İtalya aynı şekilde devam ediyor. Orada büyümeye devam ediyoruz. Bizim asıl hedef ülkemiz Belçika." şeklinde konuştu.

Zaimoğlu, fabrikada yapılan üretimin kalitesinin yüksek olduğunu, bunun da sürekli sahada olmalarından kaynaklandığını hatırlatarak, "Arkadaşlarımıza yukarıdan bakmıyoruz. Aynı gözle bakıyoruz. Arkadaşlarımızın tamamı bize son derece yakın. Göz mesafesindeler. Onun etkisi çok fazla. İnsan olduğumuzu hiç unutmazsak başarılı oluyoruz." dedi. (AA)