Beton karıştırma tesisleri üretimi, doğal taş taşıma sistemleri ve geri dönüşüm sistemleri konusunda uzmanlaşan SBM, kendi elektrik jeneratörüne ve 400 ton/saat üretim kapasitesine sahip EUROMIX 400C beton santrallerinde, zorlu şartlarda güvenilir ve düzgün çalışan WATT DRIVE motor redüktörlerini tercih ediyor. 

Merkezi Avusturya Oberweis’da olan MFL grup üyesi SBM, ekonomik beton üretimini ve yerinde işleme imkanı sağlamak amacıyla EUROMIX beton santrallerini hizmete sunarken motor redüktör grubunda, Türkiye’de Aden Endüstriyel tarafından temsil edilen, güvenilir WATT DRIVE (WEG GRUP) firması ile çözümler buluyor.

Beton karıştırma tesisleri üretimi, doğal taş taşıma sistemleri ve geri dönüşüm sistemleri konusunda uzmanlaşmış olan firma, kendi elektrik jeneratörüne sahip EUROMIX 400C ünitesi ile özel çözümlerinden birini müşterilerine sundu.

400 ton/saat üretim kapasitesine sahip bu ünite için SBM, WATT DRIVE motor redüktörleri ile çalışıyor.

Açık alan beton santralleri gibi zorlu şartlarda güvenilir ve düzgün çalışan tahrik sistemleri gereklidir. Taşınacak ham medde istenilen beton sınıfına göre tartım vs işlemlerden sonra dik açılı konveyörler ile çift şaftlı mikserlere taşınır. Gerekli çimento, su ve katkı maddeleri mikserde beton haline geldikten sonra kamyonlara yükleniyor.

ZOR ŞARTLARA UYGUNLUK SAĞLIYOR

Çevre koşullarının zorluğu, verimli ve çok yoğun çalışma saatleri redüktör motorların da buna uygun olmasını gerektirir. Motor redüktörler, aşırı toz ve neme karşı korunmalıdır. Sağlam ve güvenilir olmalıdır. Özellikle otoyol, tünel gibi sürekli beton ihtiyacı olan durumlarda kesinti düşünülemez bile.

Bu noktada da WATT DRIVE’ın zorlu şartlar için standart özellikleri ve opsiyonları devreye girerek müşteri memnuniyetine destek veriyor.  Mobil beton santrallerinde gerekli olan montaj kolaylığı için de çözüm oluyor.

EUROMIX tesisleri için, karıştırıcılarda 2.700Nm ile 20.000Nm arasındaki nominal torklarda K serisi helisel konik dişliler; dağıtıcı konveyörler için iki adet 7,5 kw motorlu helisel konik KUA 86A 70 134M4 motorlu redaktörler ve açılı konveyörlerde paralel milli 11 kw redüktörlü motorlar kullanılıyor. 

•    Helisel Konik Dişlili Redüktör Motorlar: Watt Drive bu tarz tesislerde verimlilik sınıfı IE3, devir 50 Hz’de 22 d/d, sıcaklık koruma termistör (PTC) ve termostat , tork 3274 Nm, yaylı havalandırma tapaları, invertörlü çalışma ana özellikleri ile nem koruma, yoğuşma delikleri, koruyucu kapaklar gibi opsiyon özellikleri ile sunuluyor.

•    Paralel Milli Redüktör Motorlar: Watt Drive bu tarz tesislerde verimlilik sınıfı IE3, devir 50 Hz’de 80 d/d, sıcaklık koruma termistör (PTC) ve termostat, tork 1.321 Nm, yaylı havalandırma tapaları, invertörlü çalışma ana özellikleri ile nem koruma, yoğuşma delikleri, koruyucu kapaklar ve geri dönmezlik gibi opsiyon özellikleri ile öne çıkıyor.