Çimento, enerji ve liman işletmeciliği ile Türkiye’nin en önemli gruplarından olan Batıçim (Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş.)'de, hisse devrinin Rekabet Kurulu tarafından da onaylanmasıyla üst yönetim yeniden şekillendi.

ÇİFTAY YÜZDE 30 PAY SAHİBİ OLDU

Ege Bölgesi’ne sağladığı katma değerle öne çıkan firmada yönetimin yeni sahibi ve önemli hissedarı, maden, enerji ve turizm sektörlerinde deneyime sahip Çiftay firması oldu.

Gerçekleşen satışla, Bükey, Günel, Egeli ve Grebene ailelerinin sahip olduğu toplam yüzde 30,0247 A ve B grubu hisse, maden ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'nin oldu.

Satılan hisselerin devir değeri 95 milyon dolar olarak açıklandı.

SABİT AYDIN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ

Bünyesindeki 6 firmanın yanı sıra yaklaşık bin kişilik istihdamı ve 2 milyar TL ciro hedefiyle 2021 yılına giren firmada resmiyet kazanan satışın ardından yönetim kurulunda da değişiklikler yaşandı.

Batı Anadolu Çimento Sanayi A. Ş’de (Batıçim) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Çiftay İnşaat, Taahhüt ve Ticaret A.Ş.’nin sahibi Aydın Ailesi’nden Sabit Aydın getirildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülant Candaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Çağdaş Selvi, Yusuf Kaya, Erdoğan Göğen, Mehmet Gökalp Özkök ve Ali Kışla olarak belirlendi.

Hisse devri ve yönetim değişikliği sonrası İzmir’de devir teslim töreni yapıldı.

"HEDEFİMİZ, EGE'NİN YATIRIM İNCİSİNİ DAHA İYİ YERLERE GETİRMEK"

Törende konuşan Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş yeni Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Aydın, Ege’nin yatırım incisi Batıçim’i çok daha iyi noktalara getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Söz konusu pay alımı ile şirketleri adına çok önemli bir yatırıma imza attıklarını kaydeden Aydın, yatırım kendileri ve ailelerinin yanı sıra Ege Bölgesi'nin ekonomisi için de büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Çiftay olarak devraldıkları bayrağı daha da yukarılara taşımak adına büyük çaba sarf edeceklerini ifade eden Aydın, "Çimento üretiminden enerji, liman işletmeciliğinden istihdama kadar birçok alanda teknolojiyi ve kaliteyi esas alarak Batıçim markasını ileriye taşımak için geceli gündüzlü çalışacağız." dedi.

"BÜYÜK SORUMLULUKLAR YÜKLÜYOR"

Törende görüşlerini paylaşan Çiftay hissedarlarından Serkan Aydın ise, yarattığı iş gücü, sağladığı katma değer ve gerçekleştirdiği ihracat ile Ege Bölgesi ekonomisinin incisi haline gelen Batıçim’deki yeni dönemin kendilerine büyük sorumluluklar yüklediğini dile getirdi.

Satın almayla birlikte bölgede çimento üretimi, enerji sektörü ve liman işletmeciliği alanlarında kendilerini daha fazla geliştirme olanağı bulacaklarını kaydeden Serkan Aydın, "Bugüne kadar edindiğimiz tecrübelerimiz, ekonomik gücümüz ve istihdam olanaklarımızla İzmir ve Ege Bölgesi’ne yeni katma değerler sağlamak ve bölgenin refahının yükselmesine katkıda bulunmak için çalışacağız. Batıçim’deki yeni dönem tüm İzmir’e, Ege Bölgesi’ne ve Türkiye ekonomisine hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.