Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından arasında yer alan Batı Anadolu Grubu, Dünya İş Güvenliği ve Sağlığı Günü kapsamında Çocuklarla İş Güvenliği projesini hayata geçirdi. Çalışanlar ve tedarikçilerin iş sağlığı ve güvenliğine olan duyarlılıklarını arttırmayı amaçlayan marka, santrallerdeki iş kazalarını azaltmayı hedefliyor. Çocuklarla İş Güvenliği projesi ile diğer firmalara örnek olmayı amaçlayan Batı Anadolu Grubu, projedeki başroli çalışan çocuklara verdi. 

ÇOCUKLARDA İŞ GÜVENLİĞİNE FARKINDALIK SAĞLADI

Çalışanların, çocuklarını iş yerinde görmelerinin onları daha dikkatli ve duyarlı davranmaya sevk etmesinin hdeflendiği proje kapsamında iş güvenliği ve sağlığı temalı panolara yer verildi. Ebeveynlerinin yerine geçen çalışan çocukları, günlük iş rutininde ne gibi tehlikelerin beklendiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini gösteren kompozisyonlarda rol aldı. Çalışma kapsamında ebeveynlerinin çocukların varlığını yanlarında hissederek iş güvenliği ve sağlığı farkındalığının oluşturulması amaçlanıyor. Tesisin çeşitli konumlarına yerleştirilen panolarla iş kazalarının azaltılması dikkat çekiliyor. 
“Çocuklarla İş Güvenliği” projesiyle sektördeki firmaların da dikkatini çekmeyi hedefleyen Batı Anadolu Grubu, iş güvenliği ve sağlığı kapsamında gerçekleştirdikleri bu tarz çalışmalarla sektörde farkındalık yaratmayı istiyor.