SICK Türkiye Proses Otomasyonu Analizörler Ürün Yöneticisi Özlem Yavuz Aydınlık: “Türkiye organizasyonu olarak her geçen gün büyüyoruz ve nitelikli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Müşterilerimize sadece ürün değil, aynı zamanda kaliteli de bir hizmet tedarik ediyoruz ve müşteri eğitimi her zaman aktivite ve planlarımız arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra endüstri ve uygulama odaklı seminerler ile bilgi ve tecrübelerimizi kullanıcılara aktarmayı planlıyoruz” diyor.

Analiz ve ölçüm ürünleriniz ve hizmetleriniz nelerdir? Bu konuda hangi parametreler, alanlar için ne tür çözümler sunuyorsunuz? Ürünlerinizi tanıyabilir miyiz?

SICK olarak hem proses ölçümleri hem de yasal zorunluluklar gereği yapılan emisyon ölçümleri yapan gaz analiz çözümleri (ekstraktif , in-situ teknoloji ile ölçüm yapabilen), toz analiz cihazları ve ultrasonik debimetreleri üretip satışını gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca satış öncesi ve sonrası servis desteği, eğitim gibi hizmetlerimiz mevcuttur. Bu konuda özellikle Enerji, Çimento, Petrokimya&Rafineri, Demir-Çelik, Atık gibi sektörlere özel çözümlerimizi proses koşullarını ve yasal parametreleri göz önüne alarak bir danışman yaklaşımı ile müşterilerimize sunmaktayız. Ayrıca tünellerde havalandırma kontrolü amacıyla egszos gazlarının ve hava akışının ölçümünü yapan analiz cihazlarımız ile doğalgaz boru hatlarında doğalgazın debisini ölçen ultrasonik debimetrelerimiz de bu özel çözümlerimizin arasında yer almaktadır.

Emisyon ölçüm konusunda ürün ve çözümleriniz nelerdir? 

Emisyon ölçümü hem yönetmelikler hem de uygulamanın özellikleri itibariyle özel bir uzmanlık gerektirmektedir. Özellikle Türkiye’de Avrupa’daki yönetmeliklerin çok benzeri uygulanmakta olduğundan SICK bu konuda yüksek bir bilgi birikimine sahiptir. Temel nokta yönetmeliğe yüzde yüz uyumlu ve aynı zamanda proses koşullarına uygun emisyon ölçüm sisteminin seçilmesidir, bu SICK olarak en çok dikkat edip uzmanlığımızı uyguladığımız konudur.  In-situ’den, soğuk ve sıcak ekstraktif teknolojiye; IR’den FTIR’a lazere kadar tüm teknolojileri üreten firma olarak müşterilerimize en uygun emisyon ölçüm sistemini seçme konusunda oldukça hassas davranmaktayız. Örneğin atık yakan tesislerde ( atıktan enerji üreten tesisler, çimento fabrikaları) MCS100FT analizörü ile HF,HCl, TOK gibi gazlar klasik yanma gazları ile birlikle kombine olarak ölçülebilmektedir. Rafinerilerde baca gazı uygulaması olarak in-situ (yerinde ölçüm) sistemleri ile ex ortam gereksinimi olan analizör kabini olmadan bacada emisyon ölçümü güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.SICK’in yaklaşımı, uygulamaya özel ve tüm proses özelliklerini dikkate alarak analiz sisteminin seçilmesidir. Bu anlamda tecrübeli ve araştırmacı ekibiyle SICK müşterilerin en optimal seçimi ve yatırımı yapmalarına yardımcı olmaktadır.