1979 yılına dayanan tecrübesi ile Ayzer Döküm, öne çıkan markalar arasında. Firmanızın bugün geldiği nokta hakkında bilgi verir misiniz? Üretim kapasiteniz ne kadar?


Sizin de belirttiğiniz gibi 1979’dan bu yana pik ve sfero dökümü yapıyoruz. Aile firması olan Ayzer Döküm’ün tesisini, 2004 yılında Hadımköy Atatürk Sanayi Bölgesi’nde 10000 metrekarelik arsa üzerine kurarak 39 yıllık döküm tecrübesini ve birikimini modern üretim teknolojisiyle birleştirdik. Bu birikim ve teknoloji ile firmamız, özellikle son 10 yılda, Avrupa’daki sanayileşmiş ülkelerin dökümhaneleri ile aynı seviyeye ulaştı. Bu durum başta Avrupa olmak üzere OEM müşterilerini cezbetmektedir. Son dönemde döviz kurunun artışı, ihracatı yükseltmek için daha elverişli bir ortam sağladı. Ekim ayında gerçekleşen, katılımcı olarak yer aldığımız Ankiros 2018 Fuarı’nda yabancı ziyaretçilerden aldığımız geri bildirimler de bu olumlu süreci destekliyor. Özellikle Avrupalı müşterilerimizin Çin’den tedarik ettiği döküm ürünlerini, tekrar Türkiye’ye kaydırmak istediklerini bu fuarda gözlemledik. Birçok müşterimiz, büyük hacimli çalışan dökümhanelerden daha ziyade, AyzerDöküm’ü hızlı karar alması, uygulayabilmesi ve esnek siparişlere adapte olabilmesinden dolayı tercih etmektedir. Şu anda üretim portföyümüzde yer alan 1000‘i aşkın model üzerinden üretim yapıyoruz. Orta ölçekli dökümhaneler içerisinde bu esneklikle çalışan firma sayılıdır


Hadımköy’de mevcut olan tesisinize ek olarak yeni bir tesis yatırımınız söz konusu. Bu yatırımınız hakkında detaylı bilgi verir misiniz?


Mevcut kurulu tesisimize ilaveten 1300 metrekarelik ilave alan inşaa ediyoruz. CNC tezgahı alımı yapıldı ve müşteri beklentilerine göre bu alanda yatırım yapılmaya devam edilecek. Yine bu alanda hat şeklinde çalışan boya tesisi kurmayı planladık. Kalite kontrol alanını ve paketleme bölümünü de bu yeni tesise kaydırarak alanını genişleteceğiz. Yatırımı sadece makine yatırımı olarak görmüyoruz. Nitekim mevcut TS 16949 sertifikamızı güncelleyerek IATF 16949 sertifikamızı aldık. Aynı şekilde Bureuveritas ve TÜV Nord’dan AD2000 Werkblatt sertifikalarına sahibiz. Bu yatırımlarla birlikte ayda 500 ton net satış yaparak ve bu parçaların işlenmesini de sağlayarak müşterilerimize işlenmiş parça sevk etmek istiyoruz.