Borçelik bünyesindeki Borçelik Teknik Akademi, Avrupa Komisyonu, Mesleki Eğitim ve Öğretim Hareketliliği kapsamında Avrupa Mesleki Beceri Haftası bünyesinde düzenlenen Mesleki Eğitimde Mükemmellik Ödülleri'ne “Kadına Güç İş Yok” ve “Meslek Lisesi Öğrenci Gelişim Programı” ile katılarak iş başında eğitim kategorisinde finale kalan iki kuruluştan biri oldu.

Çalışanlarının profesyonel yetkinliklerini artırmak, sektörde mesleki ve teknik eğitimi geliştirmek amacıyla 2014'ten beri faaliyetlerine devam eden Borçelik Teknik Akademi, 9-13 Kasım 2020 tarihleri arasındaki Avrupa Mesleki Beceri Haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmada önemli bir başarıya imza attı. 

ÜRETİMDE KADIN İSTİHDAMINI ARTIRDI

"Kadına Güç İş Yok" programı, çelik sektörünün üretim süreçlerinde kadın personelin daha fazla yer almasına ve Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek olmak hedefiyle hayata geçirildi.  

Önemli sonuçların elde edildiği program sayesinde, 250'şer saatlik teknik-kişisel teorik ve pratik eğitimlerin ardından 26 kadın çalışan üretim içinde farklı hatlarda çalışmaya başladı.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini ve sanayide kadın istihdamını destekleyen program, işgücü piyasasına erişimi imkanı artırılmış, statüleri güçlendirilmiş kadınlar ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin gelişimine katkı sağlıyor. 

AKADEMİK KARİYERLERİNDE DESTEK VERİYOR

"Meslek Lisesi Öğrenci Gelişim Programı" ise, meslek lisesi öğrencilerinin eğitiminin desteklenmesi amacıyla başladı.

Meslek lisesi öğrencilerinin, teknik yetkinliklerini kusursuzlaştırma parolası ile öğrencilerin 11. sınıftan itibaren eğitimini sağlayan program kapsamında, alanlarında tecrübeli, yetkin Borçelik çalışanları ve yöneticileri öğrencilere koçluk yapıyor.

Akademi eksiklerini tamamlamak üzere, ek eğitimler ve deneyim kazanmaları için staj olanaklarıyla öğrencileri eğitim hayatları boyunca destekliyor.

Akademi ayrıca, pandemi döneminde de elektrik, metal ve makina konularındaki online derslerle öğrencilerin gelişimlerine desteğini sürdürdü.

"TÜRKİYE SINIRLARINI AŞTI"

Borçelik Teknik Akademi’nin finale kalmasına ilişkin düşüncelerini ifade eden Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır, Avrupa Komisyonu'nun düzenlediği yarışmada elde edilen başarıyı önemsediğini belirtti.

Borçelik'in değerleri üzerinde yükselen Akademi'nin şirketin yanı sıra sektör açısından da önemli bir eğitim ve bilgi kurumu olduğuna dikkat çeken Çakır, programlar ile alınan başarılı sonuçların Türkiye'nin ötesinde uluslararası platformlarda da takdir edilmeye başladığının göstergesi olduğunu söyledi.