Dal Holding Yatırım bünyesindeki şirketlerden Dal Teknik Makina Özbekistan’ın yanı sıra Kazakistan’da da gerçekleştirdiği yatırımlar ve yarattığı istihdam ile adından söz ettiriyor.

18 AYDA TAMAMLADI

Türkiye’den Özbekistan’a en büyük ihracat yapan şirket olan firma, öncelikle 2012’de çalışmalara başladığı ve 18 ay gibi rekor sayılacak bir sürede tamamladığı Jizzak Çimento Fabrikası’nın anahtar teslim kurulumunu gerçekleştirdi.

Firma, güncel teknolojiye sahip beyaz ve gri çimentoyu aynı fırında üretebilen tesisin 1 yıl sonra kapasite artırımını tamamladı.

1000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Yıllık 1 milyon ton gri ve 500 bin ton beyaz çimento üretim kapasiteli bu fabrikadan sonra aynı ülkede bir başka fabrikayı devreye aldı. 

Surhanderya ilinin Şerabad ilçesinde Surhanderya Çimento Fabrikası’nı yüzde 100 Türk mühendisliğiyle anahtar teslim tamamladı. Yıllık 1,5 milyon ton portland çimentosu üretim hacmiyle aynı zamanda Orta Asya’nın en büyük çimento fabrikası olan tesis bin kişiye istihdam sağlıyor.

KAZAKİSTAN’DA ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Memorandum imzalarının ardından Kazakistan’daki çalışmalarını hızlandıran firma, bu kapsamda çimento fabrikaları, 200 MW gaz çevrim santrali ve 200 hektarlık mega sera kompleksleri devreye alacak. 

Firma, Aktobe, Türkistan ve Zhambul’daki projeleri yakın gelecekte hayata geçirmeyi planlıyor.