Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde ASPİLSAN Enerji'nin, yılda 2 milyon lityum iyon pil üretimi için düğmeye bastığını söyledi.

ASPİLSAN YILDA NE KADAR LİTYUM İYON PİL ÜRETECEK?

Firmanın teknolojik yatırımla Kayseri OSB'deki fabrikasında ürün çeşitliliğini artırdığına işaret eden Büyüksimitci, "ASPİLSAN Enerji’nin Mimarsinan OSB'de 24 bin metrekare alanda bir arsa tahsisini imzaladık. Yılda 2 milyon civarında lityum iyon pil üretimi planlıyoruz. 2020’de, tansis edilen alanda tesisimizi tamamlayıp, 2021’de de seri üretime geçeceğiz. 200 insanımızı istihdam etmeyi planlıyoruz. Fabrikanın ürettiği batarya, enerji çözümü telsiz ve jammer gibi sistemleri ile insansız araçlar ve füze sistemlerine entegre edilmekte idi. ASPİLSAN, lityum iyon pilleri, bu projeyle, Kayseri’de, yerli imal etmeyi amaçlamaktadır." dedi.

YERLİ OTOMOBİL

Sanayi yatırımlarının yaygın olarak Marmara Bölgesi’nde yapılmasına itiraz eden 
Büyüksimitci, yerli otomobili ilk olarak Kayseri'de üretmeyi hedefleyerek, bu durumu değiştirmeye hazırlandığını söyledi. Büyüksimitçi, bu fikri dar şehir milliyetçiliği ile değil, endüstrinin tüm Anadolu’ya yayılması fikriyle söylediğini, dile getirdi.

KAYSERİ'DE KAÇ AR-GE MERKEZİ VAR?

Kayseri’nin demir çelik, mobilya ve tekstil ihracatı yaptığını kaydeden, Büyüksimitçi, 13 Ar-Ge merkezinin kente yetmediğini ve bu sayıyı arttırmayı hedeflediklerini belirterek, “Kentte ihracat yapmayan firmaları tespit ettik. Ve tek tek görüşerek, onları ihracata teşvik ediyoruz. Hali hazırda 13 firmaya odaklanmış durumdayız” dedi