ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı olan Niyazi Akdaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde moralleri bozmadan üretimi sürdüreceklerini dile getirerek, "Sürecin en az kayıpla atlatılabilmesi için istihdamı korumak adına üreticilere nefes aldırılmalı." şeklinde konuştu.

Akdaş, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu yazılı açıklamasında, Kovid-19 salgını sürecinde ASO 1.OSB'de yer alan firmaların genel durumuna ilişkin bilgi aktardı.

Salgın nedeniyle bazı firmaların üretimlerini geçici bir süreliğine durdurduğunu, bazılarının da üretim kapasitelerini düşürdüğünü belirten Akdaş, sürecin sanayide üretim yapan kuruluşları etkilediğini söyledi.

Akdaş, Kovid-19 salgınının ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında destek paketleri açıklandığını hatırlatarak, "Salgın sürecinin en az kayıpla atlatılabilmesi için istihdamı korumak adına üreticilere nefes aldırılmalı." değerlendirmesindi yaptı.

Devletin, finansal yönden atacağı adımların öneminin altını çizen Akdaş, bu süreçte devletin yanı sıra halka ve iş dünyasına da önemli görevler düştüğünün hatırlattı.

Akdaş, beraber hareket edilerek salgın sürecinin atlatılacağını belirterek, şuöyle devam etti:

"Bu gibi süreçlerde üreticilerin moralinin yüksek tutulması önemli. Moralimizi bozmadan üretime devam edeceğiz. Kovid-19 salgınının tüm dünyada sona ermesinden sonra ve hayat normale döndüğünde ülke olarak bu durumu fırsata çevirme şansımız var."