1975 yılında faaliyete başladığı kauçuk bant sektöründe ilk olarak transmisyon kayışı, patoz kayışı ve lastik levha üretimi ile yola çıkan, daha sonra konveyör bant üretimine başlayan Kale Kayışları markası, bugün sektörünün önde gelen markaları arasında yer alıyor. Yüksek kaliteli ürünleri ile öne çıkan firma 2005 yılında taşındığı İstanbul Silivri’de yer alan tesisinde üretim gerçekleştiriyor.  

ISO ve DIN normlarının yanı sıra TSE normlarına uygun olarak üretim yapan Kale Kayışları, ISO9001-2000 sertifikasını 2004 yılında almaya hak kazanarak kalitesini bir kez daha tescilledi. Günl ük 7000 mt. bant üretim kapasitesine sahip olan Kale Kayışları’nın ürün gamında konveyor bantlar, lastik levhalar, elevator kayışı ve sıyırıcılar yer alıyor. 

Kale Kayışları ürün gamında yer alan aşınmaya dayanıklı konveyor bantlar ile konkasör şantiyelerinin, kum ocaklarının, enerji santrallerinin, çimento fabrikalarının, demir çelik fabrikalarının, toprak ürünleri işleyen fabrikaların, şeker fabrikalarının, taş ve kireç ocaklarının yanı sıra liman yükleme ve boşaltmada, karayolları çalışmalarında, kömür madenlerinin bazı kısımlarına da çözüm sunuyor. Fabrikaların özellikle yükleme ve boşaltma ünitelerinin yanı sıra diğer bölümlerde de kullanılan aşınmaya dayanıklı konveyor bantlarının kalitesi ile Kale Kayışları, tesislerde işlerin verimli şekilde yürümesine katkı sağlıyor. 

DARBELERE KARŞI YÜKSEK DAYANIM

Tabii kauçuk esaslı malzeme olan aşınmaya dayanıklı konveyor bantları, aşındırıcı ve iri taneli malzemenin taşınmasında kullanılıyor. Darbelere karşı dayanıklı olan ürün, 70°C çalışma sıcaklığına dayanıklı bir yapıya sahip. 
Elektrostatik geçirgenliği olan aşınmaya dayanıklı konveyor bantlarının en önemli özelliklerinden biri de oksijene, darbelere ve aşınmaya karşı dayanıklı olması. TS 547 normlarında üretilen ürün yağlı ve asitli ortamlarda ise kullanılamıyor.