E-Mak, Bursa'da faaliyet gösteren tesislerinde asfalt ve madencilik makineleri üretimi gerçekleştiriyor. Yerli mühendislerle geliştirdikleri ürünleri anahtar teslim olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyor. Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde kurulu fabrikada sipariş üzerine üretilen devasa makineler, "anahtar teslim" olarak alıcıların adreslerine götürülüp kuruluyor. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren E-MAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Gencer "Bugüne kadar 200'ü aşkın asfalt fabrikası ürettik. Bunların büyük bir kısmını başta Almanya olmak üzere Kazakistan, Sibirya, Arabistan, Cezayir gibi geniş bir alana yayıldı” dedi. (AA)

“BELEDİYELERİN YÜZDE 90’I İLE ÇALIŞIYORUZ”

Simge Grup bünyesinde asfalt plentleri ve agrega sistemleri üreten E-MAK, ihracat konusunda başarılarını artırmaya devam ediyor. Firmanın kuruluşunu ve geldiği noktaya anlatan Gencer, “Babam Nezir Gencer Karayolları Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmasıyla birlikte arkadaşlarıyla firmayı kurdu. Bugüne kadar 200’ü aşkın asfalt fabrika imal ettik. Onlarca ülkeye de ihracat gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl Almanya, Fransa, Kazakistan, Kuzey Makedonya, Tacikistan ve Kosova’ya satış yaptık. Türkiye’nin çok önemli otoyol projelerinin en önemli kalemlerinden biri olan asfalt fabrikalarını müteahhitlerimizde kullanıyor. Ülkemizin yollarını yapıyorlar. Belediyelerimizin yüzde 90’ına baktığınız zaman E-MAK asfalt plentleri çalışıyor” dedi. 

HEDEFİMİZ, AVRUPA VE RUSYA 

İhracat çalışmalarıyla ilgili olarak özellikle Avrupa ülkelerinde ve Rusya’ya yoğunlaştıklarını belirten Gencer, “Asfalt sektöründe yeni makineler icat ediyoruz. İlk geliştirdiğimiz agrega fabrikası “Simge Challenger” ile tamamen tozsuz asfalt üretimiyle yüzde 50 oranında tasarruf elde edilmesini sağladık. Şimdi ise yüzde 100 Türk mühendisliği gücüyle hem çevreci hem de yüksek kalite standartlarına uygun agrega fabrikası ürettik. İleri teknolojiye sahip olan bu fabrika 1000 ton ağırlığındaki 'Megaton', 3 bin ton agregayı stoklayan, günde 10 bin ton agrega işleyen dünyada tek, aynı zamanda asfalt ve beton tesislerine de entegre çalışan tesistir." dedi.