ASELSAN ve Alstom, raylı sistemler alanında önemli bir güç birliğine imza atarak, ETCS Sinyalizasyon Araçüstü konusunda iş birliği ve koordinasyon çerçevesini belirlemek üzere anlaşmaya vardı.

İş birliği anlaşması, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Bekar ve Alstom Ortadoğu ve Türkiye Genel Müdürü Mama Sougoufara tarafında imzalandı.

ANLAŞMANIN HEDEFİ NEDİR?

Söz konusu anlaşmayla, raylı sistemler alanında önde gelen iki kuruluşun küresel ve lokal pazarda, gerek modernizasyon gerekse yeni ürün geliştirme alanlarında, iş birliği sağlayacağı uzun vadeli bir ortaklığın tesisi hedefleniyor.

"DEMİRYOLLARININ MODERNLEŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Atılan imzaların ardından konuşan Alstom Ortadoğu ve Türkiye Genel Müdürü Mama Sougoufara, Türkiye'nin büyük teknoloji şirketlerinden biri olan ASELSAN ile iş birliği yapmaktan ötürü heyecan duyduklarını, söz konusu uzun vadeli ortaklık ile Türkiye'deki demiryollarının uluslararası standartlara uygun olarak modernleşmesine katkıda bulunacaklarının altını çizdi.

Sougoufara ayrıca, "Bu ortaklığın, Türkiye ve küresel demiryolu ağında güvenli işletim için ERTMS Araçüstü çözümlerinin uygulanması konusunda verimli ve yenilikçi sonuçlara ulaşacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

"ÜRÜN İHRAÇ EDECEK SEVİYEYE ULAŞMAYI AMAÇLIYORUZ"

Konuyla ilgili olarak ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Bekar ise, "Alstom’un raylı sistemler alanındaki tecrübesi ile ASELSAN’ın teknoloji alanındaki kabiliyetlerinin bir sinerji oluşturacağına inancım tamdır. Bu işbirliği ile ülkemizin, '11. Kalkınma Planı'ndaki hedeflerine erişmesi ve ardından dünya pazarlarına açılarak raylı sistemler alanında teknolojik ürün ihraç edebilecek seviyeye ulaşması amaçlanmaktadır" şeklinde konuştu.