ANKARA (AA) - ASELSAN, "Back to Turkey" projesiyle yurt dışına giden Türkiye'nin yetişmiş insan gücünü tekraradan ülkeye ve şirkete kazandırıyor. Projeye büyük önem veren firma bu sene yaklaşık 25 yetenekli kişinin ülkeye dönmesini sağlayarak, bünyesine katmayı başladı.

Türkiye'ye dönen söz konusu kişilerin, ABD, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerde yürüttükleri çalışmalar sayesinde kazanmış oldukları tecrübe ve birikimle ASELSAN'a önemli katkılar sağlaması düşünülüyor..

Kapsamlı olarak faaliyete geçirilen proje uyarınca, ülkeye dönen ve 2 sene taahhüt veren çalışanların taşınma masrafları da karşılandı.

Bu arada, ASELSAN, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi başkanlığında organize edilen yurt dışı fuarlar kapsamında İngiltere, Almanya, Özbekistan ve Güney Afrika'da savunma sanayisinde kariyer yapmak ve kendini geliştirmek isteyen yeteneklerle viraraya geldi.

Hollanda'da çalışmalarını sürdüren eski çalışanları ile Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcılığı öncülüğünde buluşarak ASELSAN, kurulan bağlarla yeteneklerin tekrardan kazanılması hususunda yakın zamanda önemli sonuçlar elde etmeyi amaçlıyor.