AR-GE faaliyetlerinin hem şirket hem de Türkiye adına çok önemli olduğunun altınız çizen Astor Transformatör A.Ş. Genel Müdürü Enver Geçgel, firma olarak AR-GE çalışmalarını merkeze koyarak büyüme hedefli yeni ürünleri pazara sunduklarını belirtiyor.

CUMHURBAŞKANI ELİNDEN ÖDÜL ALMAK GURURDUR

Bu alandaki çalışmalarını devam ettirmek istediklerini söyleyen Geçgel, sözlerine şu şekilde sürdürüyor: ''Kendi teknolojimizi geliştirip, Astor’u teknolojik açıdan da ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Bu sebeple “Ar-Ge Merkezli Büyüme” mottosunu şirket politikası yaptık. Ar-Ge merkezi çalışmaları ile üretilen prototip ürünlerin başarıyla sonuçlanması, yeni ürünlerin satışı için oldukça mühim. Ayrıca 2017 senesine kadar sadece 300 kV gerilim seviyesine kadar transformatör üretimi yapan şirketimiz, Ar-Ge faaliyetleri sayesinde bugün 400 kV gerilim seviyesinde ürünlerini satmak için gerekli sertifikasyonlarını bitirdi. Bir de orta gerilim anahtarlama ürünleri, beton köşk ve sac köşk üretimlerine de başladık. Yol haritamız, AR-GE faaliyetleri ile ürün gamımızı daha da arttırarak kaliteli ve verimli ürünleri, sanayinin kullanımına sunmaktır. Son yıllarda yaptığımız Ar-Ge çalışmaları, bu anlamda çok önemli bir katma değer oluşturdu. Ayrıca, Ankara Sanayi Odası (ASO) 54. Yıl Ödül Töreni’nde Ar-Ge ana dalında ödüle layık görüldük. Ödülümüzü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almak bizi gururlandırdı ve doğru yolda olduğumuzu tekrar gösterdi.''

Ülkemiz AR-GE faaliyetleri noktasında dünya standartlarının oluşturduğu oranın alt çizigisinde bulunuyor. Burada bir bilinç meydana getirmek, ancak okul öncesi eğitimden başlarsa kalıcı olabilir. Çalışmaların önemini bilen ve bu gücün değerini el üstünde tutan Astor, donanımlı çalışanları ile gelecek planlarını gerçekleştirebilmektedir.