KSB Pompa Armatür Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Sinan Özgür tarafından açıklanan bilgiye göre, KSB Pompa Armatür Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2 Aralık 2016 tarihi itibariyle T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca AR-GE Merkezi statüsü almıştır. Bu merkez ülkemizin 301. AR-GE Merkezi olarak duyurulmuştur.

KSB’nin dünya genelindeki 6. AR-GE Merkezi olarak bilinen KSB Türkiye Ar-Ge Merkezi; hem pompa ve vana ürün gruplarının tasarım ve geliştirilmelerine ev sahipliği yapıyor hem de KSB tarafından “Mekatronik Merkezi” olarak kullanılıyor.

1.100 METREKARELİK AR-GE MERKEZİ

Bakanlık tarafından statüsü verilen KSB Türkiye Ar-Ge Merkezi, kapalı alanlar olarak toplam 1.100 metrekarelik bir büyüklüğe sahip. Bu alanine içerisinde AR-GE Ofisi, AR-GE Laboratuvarı ve AR-GE Test Merkezi olmak üzere üç alana yayılmış Mekanik-Hidrolik Tasarım, Elektrik-Elektronik Tasarımı, Malzeme Teknolojileri, Ürün Geliştirme ve Endüstri 4.0 Üretim Teknolojilerinin Geliştirilmesi konularında çalışmalar yürütülmektedir.

Ülkemizin ekonomisine önemli katkılarda bulunacak olan KSB Türkiye AR-GE Merkezi bugüne kadar; elektrik-elektroniğe yönelik entegrasyon ve gömülü sistem içeren kontrol sistemleri, yeni nesil hidroforlar, yeni nesil Sıcak Su Sirkülasyon pompaları, yeni nesil Sürekli Mıknatıslı Motor tasarımı gibi çalışmaları gerçekleştirmiştir. Bu anlamda merkez, malzeme teknolojileri alanında hafif ama daha kuvvetli yenilikçi malzeme araştırmaları ile uygulama faaliyetleri yapabilmektedir.

KSB Türkiye AR-GE Merkezi’ndeki ömür ve performans test sistemleri; aynı zamanda 250 pompayı 7 gün 24 saat test edebilen, Scada ve Bulut Teknoloji destekli, arzu edilen şartları bulunduran tesisat sistemleri ile kontrolünü elinde tutan ve kayıtları tutan kontrol elektroniğinden meydana gelmektedir.

T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre 9 firmadan biri olan KSB Pompa Armatür Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ankara Sanayi Odası (ASO) 54. Yıl Ödül Töreni’nde AR-GE karegorisinde ödül kazanmıştır. Ödülü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan firma, aynı zamanda 2017 senesinde T.C. Ekonomi Bakanlığı’ndan 5. Bölge Teşvik belgesi alıp, birçok proje tamamlamış ve TÜBİTAK-TEYDEB geliştirme desteğiyle birbirinden başarılı yeni projeler üretmektedir.