Gerek yurt içindeki gerekse yurt dışındaki atılımlarıyla faaliyetlerine hız kazandıran Bozankaya, son olarak Antalya için batarya ile belli bir mesafe gidebilen, alçak tabanlı 15 adet tramvay alım sözleşmesini imzaladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içinde kullanacağı ve Türk mühendisler tarafından tasarlanan tramvaylar, 32 metre uzunluğunda, çift yönlü ve 300’den fazla yolcu kapasitesine sahip.

14 AYDA TESLİM EDİLECEK

Tramvayların Bozankaya’nın Ankara’daki Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tesislerinde üretileceği ve ilk iki aracın 14 ay gibi kısa bir sürede teslim edileceği öğrenildi.

Firmadan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Atamızın şüphesiz ki dünyanın en güzel şehridir dediği Antalya için batarya ile belli bir mesafe gidebilen, alçak tabanlı 15 adet tramvay alım sözleşmesini imzaladık! Ülkemizin toplu ulaşım sistemini geliştirmek, halkımızın şehir içi yolculuk konforunu arttırmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz!” 

Firma, 2019 yılının sonlarında yaptığı anlaşmayla Romanya’daki yaklaşık 30 milyon avro tutarındaki 16 araçlık tramvay ihalesini kazanmıştı.