Koç Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Otokar, Gürcistan Belediye Kalkınma Fonu ile 175 adet otobüs ve söz konusu otobüslerin yedek parça tedariki ile eğitimlerini kapsayan yaklaşık 18,7 milyon avro tutarında bir sözleşme imzalayarak 2020 yılının en büyük ihracat anlaşmalarından birine imza attı. 

Anlaşma kapsamında 6 farklı şehirde kullanılacak 117 Sultan LF ve 58 Kent LF’nin teslimatlarına, 2020 yılında başlanacağı bildirildi. 

Firma ayrıca, Gürcistan’ın artan toplu taşıma ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan dönüşüm çalışmaları doğrultusunda gerçekleştirilen anlaşma ile uluslararası rakiplerini de geride bırakmayı başardı.

“DAHA ÇEVRECİ VE KONFORLU BİR SEYAHAT İMKANI SUNACAĞIZ” 

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, normalleşme sürecinin başlarında bu ölçüde önemli bir ihaleyi kazanmalarından ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek, pandeminin sağlık krizinden daha fazlası olduğunu, ekonomik ve sosyal kalkınmayı derinden etkilediğini vurguladı.

Bu dönemi en kısa zamanda geride bırakmayı umduklarını ifade eden Görgüç, üretimlerine, söz konusu ihale ile hız vereceklerini ve anlaşma ile Gürcistan’ın toplu ulaşımına yeni bir soluk getireceklerine inandıklarını söyledi.

Görgüç, “Araçlarımız; tasarımları, teknik özellikleri ve geniş iç hacmi ile Gürcistan halkına daha çevreci ve konforlu bir seyahat imkanı sunacak. Anlaşmamızın, ulaşımda yeni bir dönem başlatacağına inanıyoruz. Her iki taraf için de hayırlı olmasını temenni ederim.” ifadelerini kullandı.