Yapımını Sedef Tersanesi’nin üstlendiği TCG Anadolu projesi için geri sayım başladı. Savunma Bakanlığı ile birlikte yürütülen projenin çalışmaları 2014 yılında başladı. Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen TCG Anadolu, yapımı tamamlandığında bünyesinde aynı anda sekiz tam donanımlı helikopter barındırabilecek. Üretim aşaması devam eden amfibi hücum gemisinin, 2019 yılının ilk çeyreğinde hizmete girmesi hedefleniyor.

Planlamasında, gerektiğinde kıtalararası göreve çıkabilecek elverişlilikte olmasına özen gösterilen TCG Anadolu’nun genel itibariyle Akdeniz, Ege ve Karadeniz bölgelerinde görevini sürdüreceği öngörülüyor.

UÇAK KALKIŞLARI KOLAYLAŞACAK

TCG Anadolu, üzerindeki savaş uçaklarının kalkmasını kolaylaştırmak amacıyla 12 derecelik bir eğimle tasarlandı. Çok amaçlı amfibi hücum gemisi olarak kullanılması planlanan TCG Anadolu, toplamda bin 400 kişilik taşıma kapasitesine de sahip. İnşa aşaması devam eden ve tamamen yerli ve milli olan amfibi hücum gemisinin yapımını üstlenen Sedef Tersanesi, sosyal medyadaki “TCG Anadolu geliyor.” paylaşımı ile geri sayımın başladığına dair müjdeyi verdi.