Yaptığı AR-GE faaliyetleri ile kullanıcılarına çok daha iyi hizmet sunmayı hedefleyen Kuşdoğan Çelik Halat şirketinin yetkilisi Serkan Kuşdoğan; ipek, polyester sapan yerine 12 kollu Dyneema olarak isimlendirilen ürünlerle güçlü, ekonomik ve uzun ömürlü sapanların bu çalışmalar doğrultusunda yürütüldüğünü belirtiyor.

Hem ürün hem de hizmet kalitesi ile kendisini kanıtlayan Kuşdoğan Çelik Halat, oldukça zengin ürün yelpazesi ile de kullanıcılarını memnun ediyor. Daha çok denizcilik, tonajlı yük kaldırma ve taşıma sektörlerinde kullanmak için çelik halatlar, zincir ve aksesuarlar, gemi halatları, sapan ve yük bantları, tonajlı kaldırma ekipmanları ve bu ürünlerin paslanmaz grubu ile zengin ürün yelpazesi sunan firma, başarısını AR-GE faaliyetleri ile katlamayı hedefliyor. 1950'de Karaköy Perşembe Pazarı'nda kuruluşu gerçekleşen şirketin sektöre ilk olarak yelkencilikle başladığını söyleyen Kuşdoğan, sözlerine şöyle devam ediyor: “Türkiye’ye ağır sanayinin girdiği yıllarda çelik halat satış, servis, imalat ve montajına başladık. Üç nesildir faaliyetlerini sürdüren firmamız, sektörün ileri gelen bir firmasıdır”

ÜRÜN ÖNCE TEST EDİLİYOR SONRA SATIŞA SUNULUYOR

Ülkemizde yepyeni teknolojiler ile AR-GE çalışmaları sayesinde ilerlemelerini hızlandırmak isteyen Kuşdoğan Çelik Halat; kuvvetli, uygun fiyatlı ve daha uzun ömürlü sapanların da AR-GE faaliyetlerini sürdürüyor. Konuyu değerlendiren Serkan Kuşdoğan, ''Çelik halat alanında sonsuz ve gözlü sapan olarak 2 mm’den 300 mm’ye kadar üretim yapmaya ve aynı zamanda daha yüksek milimetrelerde sonsuz halattan örgü sisteminin çalışmalarına son sürat devam ediyoruz. Şirketimizin şu an yaptığı bütün ürünleri test edip neredeyse 300 tona kadar TSE onaylı yatay çekme makinası mevcuttu. Üretimi yapılan tüm ürünler, test cihazlarında test edilip satışa çıkarılıyor.” dedi.

İLK ADIM KULLANICI MEMNUNİYETİ

Kuşdoğan Çelik Halat, uluslararası sektörün getirdiği yeni sistem sayesinde üretim ve ekonomik imalatı, kullanıcılarına hem uygulama zamanı hem de takibinde yardımcı oluyor. Müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını belirten Serkan Kuşdoğan, ''Profesyonel personeli ile piyasanın gereksinimlerine ekonomik ve basit alternatifler sunmak sebebiyle teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz.'' dedi. Ayrıca kurdukları "Kalite Yönetim Sistemi" ile sistemin sürekliliği ve iyileştirilebilmesi sağlanıyor.